Створення нових майданчиків для паркування в Кропивницькому

Просимо облаштувати більше нових паркувальних місць в м. Кропивницькому. В цьому році, через спрощення податків на купівлю та реєстрацію авто в Україні, в нашому місті з'являється все більше і більше автівок. При створенні місто не було розраховано на ту кількість авто, що в нас вже є зараз. Через півроку-рік кількість автівок збільшиться на 5-10%.
Тож пропонуємо:
1. Побудувати парковки на 40-60 автівок кожна біля центру міста в 3 піших хвилинах від Міськради.
2. Поставити по місту знаки, що інформують про найближчу парковку.
3. Зробити такі парковки безкоштовними.
4. Обладнати їх камерами відеоспостереження та освітленням.
5. Обладнати парковки станціями зарядки для електромобілів.

Всі ми бачимо що з понеділка по п'ятницю весь центр міста забитий машинами, особливо по вул. Гоголя 72, біля Поштамту, також на вул. Архітектора Паученка, 41/26 (ЦНАП), просто на три квартали стоять автівки. Щоб припаркуватись у будні, для цього треба кружляти по місту хвилин 10 щоб знайти місце.
Цю проблему треба вирішувати вже зараз.
Якщо в нас не вистачає досвіду з цього питання - можемо запозичити досвід міста Львова, або Вінниці, в них теж центри міст зовсім не були пристосовані до великої кількості автомобілів.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо створення нових майданчиків для паркування в Кропивницькому, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
У центральній частині міста відсутні вільні земельні ділянки для створення нових паркувальних майданчиків для паркування автомобільного транспорту на 40-60 автівок.
По деяких центральних вулицях міста дозволено тимчасово залишати автомобільний транспорт згідно з Правилами дорожнього руху.
Так склалося історично, що центральна частнна вулиць міста забудовувалася з вузькими геометричними параметрами, тому не можливо побудувати або розширити проїжджі частини вулиць для паркування автомобілів.

Станом на 6 грудня петицію підписали 56 осіб з 450 необхідних.

МЕЗЕНЦЕВ ІВАН ОЛЕКСАНДРОВИЧ

25 травня 2021 р.