Заборонити підняття плати за проїзд в міському транспорті

Заборонити підняття плати за проїзд міському транспорті. В той час, як населення нашого міста бідніє, пан Райкович хоче перекласти весь тягар трат на наше бідне населення.. В м.Кривий Ріг проїзд населення, який набагато більше ніж Кропивницький вартість проїзду 2 грн. 50 коп., а для мешканців міста травня 2021, за ініціативою мера міста, видають карти мешканця міста, для бесплатного проїзду всіх мешканців м. КРИВИЙ РІГ... А У НАС МЕР ХОЧЕ ВИРІШИТИ СВОЇ ПРОБЛЕМИ ЗА РАХУНОК ЖИТЕЛІВ МІСТА... ЦЕ НЕСПРАВЕДЛИВО!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо заборони підняття плати за проїзд в міському транспорті, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На даний час робота громадського транспорту у форматі, передбаченому вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року
№ 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2» (зі змінами) (далі - ПКМУ № 1236), не дозволяє забезпечити належний рівень перевезень пасажирів, особливо у години «пік». Внаслідок необхідності дотримання вимог ПКМУ № 1236, якою встановлені обмеження на перевезення пасажирів по кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу, стрімкого здорожчання паливно-мастильних матеріалів (з 14,0 грн за 1 м³ - лютий 2021 року до 34,0 грн за 1 м³ - жовтень 2021 року), приватні перевізники скоротили випуск автобусів на маршрути міста більше ніж на 210 одиниць, проти 355 одиниць, передбачених чинними договорами на перевезення.
За об’єктивних обставин, спроможність підприємств-перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування в режимі руху «маршрутне таксі», у перевезенні пасажирів скоротилася більш ніж у 2 рази.
Враховуючи вищевикладене, з метою уникнення транспортного колапсу у сфері перевезення громадян міським пасажирським транспортом загального користування, організатором пасажирських перевезень - Управлінням транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради проводиться робота щодо наближення тарифу на перевезення пасажирів в режимі руху «маршрутне таксі» до економічно обґрунтованого рівня.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 78 осіб з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

13 серпня 2021 р.