Автономне опалення

Дозволити всім бажаючим мешканцям нашого міста встановлення автономного опалення... Якщо у міста немає грошей на централізоване опалення, будь ласка не блокуйте людям можливість встановлення автономного опалення... А пан Мосін, голова комісії по дозволам на встановлення автономки блокує людям можливість не вставити автономне опалення і не мерзнути взимку... Вимагаємо дати людям можливість не мерзнути і
нне платити космічні сумми за опалення... Давайте реально дивитися на досвід європейських країн, на і фінансові можливості нашого бідного населення... Сподіваюсь на реальну допомогу нашого мера...

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо надання дозволів всім громадянам міста на встановлення автономного опалення, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, який визначений Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019 року № 169 затверджено Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води (далі – Порядок).
Порядок визначає процедуру відключення власників (співвласників) будівель, у тому числі житлових будинків, квартир та нежитлових приміщень багатоквартирних будинків від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — ЦО та ГВП) згідно з Законом України «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон).
Відповідно до Порядку, орган місцевого самоврядування створює своїм рішенням та затверджує склад постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — Комісія).
Комісія є консультативно-дорадчим органом органу місцевого самоврядування, основним завданням якого є розгляд питань щодо відключення споживачів від ЦО та ГВП.
Пунктом 1 розділу III Порядку власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.
Для отримання рекомендацій на встановлення індивідуального опалення постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води, власнику вищевказаної квартири необхідно звернутись з письмовою заявою відповідного зразка з документами (копія паспорта, документів підтверджуючих право власності заявника на вказаний у заяві об’єкт) до Департаменту надання адміністративних послуг Кропивницької міської ради.
Додатково повідомляємо, що міською радою прийнято рішення від 20.05.2021 року № 387 «Про затвердження Програми оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2021 рік» (далі – Програма), якою затверджено перелік багатоквартирних будинків, в яких подальша експлуатація системи централізованого опалення визнана недоцільною.
У ході реалізації Програми передбачено надання з міського бюджету часткової грошової компенсації витрат (відшкодування витрат) на встановлення системи індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення (домогосподарствам, у яких місячний дохід на одного члена не перевищує розміру прожиткового мінімуму, встановленого чинним законодавством на момент подання заяви на участь у Програмі, або домогосподарства, яким надаються пільги при сплаті за житлово-комунальні послуги або яким призначено житлову субсидію), які проживають в квартирах житлових будинків, подальша експлуатація системи централізованого опалення яких визнана недоцільною.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 19 серпня петицію підписали 51 особа з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

13 серпня 2021 р.