Дозволити проїзд в транспорті всіх пасажирів

Дивлячись на черги на зупинках громадського транспорту, і чуючи пусті балакани нашого мера про підвищення цін на проїзд, ВИМАГАЄМО ДОЗВОЛИТИ ПРОЇЗД СТОЯЧИХ ПАСАЖИРІВ В ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ. НАШЕ МІСТО ЗНАХОДИТЬСЯ В ЗЕЛЕНІЙ ЗОНІ ПО ЕПІД. СИТУАЦІЇ, ТОМУ МОЖНА ВИРІШИТИ ПИТАННЯ ПРОЇЗДУ СТОЯЧИХ ПАСАЖИРІВ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ, ЩОБ НЕ БУЛО БАЛАЧОК ПРО ЗБИТКОВІСТЬ РОБОТИ ТРОЛЕЙБУСІВ ТА АВТОБУСІВ... ВІДМОВИ ПРО ЗАБОРОНУ З БОКУ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ВВАЖАЮ ПРОСТО ВІДМОВКОЮ ТА БРЕХНЯ. ЗАРАЗ ВСЕ ВИРІШУЄ МІСЦЕВА ВЛАДА (ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ). ХВАТИТЬ МЕРУ ДУРИТЬ ГРОМАДЯН НАШОГО МІСТА, І ВИРІШУВАТИ СВОЇ ПРОБЛЕМИ ЗА РАХУНОК ЖИТЕЛІВ НАШОГО МІСТА!!!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо дозволу проїзду в транспорті всіх пасажирів, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України
від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), перевезення громадян пасажирським транспортом загального користування здійснюється в межах кількості місць для сидіння, яка передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, або визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту.
Прийняття цього нормативного акта призвело до суттєвого ускладнення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького.
Враховуючи вищевикладене, здійснення пасажирських перевезень громадян відповідно до технічних характеристик транспортних засобів загального користування суперечить вищеназваному нормативно-правовому акту та на даний час заборонено.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 30 осіб з 450 необхідних.

Горобец Софія Анатоліївна

6 вересня 2021 р.