+ ще 254 громади!

Ремонт дорожнього покриття за адресами: провулок Ковалівський, вулиця Олени Бур'янової

Провулок Ковалівський та вулиця Олени Бур'янової знаходяться практично в центрі міста, біля залізничного вокзалу, але стан асфальтного покриття практично відсутній. Ями та канави по коліна, каналізаційні люки провалилися. Мешканці даних вулиць самостійно намагаються засипати дані провалля будівельними відходами, для того, щоб просто можна було пройти по дорозі. Просимо зробити ремонт дорожнього покриття на даних ділянках.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі – Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо ремонту дорожнього покриття по вул. Олени Бур’янової та по пров. Ковалівському розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 № 105, не передбачено проведення капітального ремонту дорожнього покриття на вищезазначених об’єктах в 2021 році.
На підставі вищевикладеного Головним управлінням направлено лист до КП «УНІВЕРСАЛ 2005» Кропивницької міської ради» щодо обстеження зазначених об’єктів та по можливості відновлення дорожнього покриття на них шляхом підсипання щебенем проблемних місць.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 28 січня петицію підписали 15 осіб з 450 необхідних.

Лось Ольга Миколаївна

8 вересня 2021 р.