Незаконна робота кар'єру в с.Соклівське/м.Кропивницький

Шановний Андрій Павлович звертаємось до Вас з проханням, чи вже з вимогою прийняти рішучі дії та зупинити незаконне користування надрами на земельній ділянці з кадастровим номером 3510100000:48:400:0001.

ВАТ "Кіровоградський кар`єр", яке користувалося земельною ділянкою на підставі державного акту серії І-КР №001205 від 23.12.1999 року на право постійного користування земельною ділянкою, не оформило іншого речового права на цю земельну ділянку, зокрема право власності чи право оренди на неї.

Визнання ВАТ "Кіровоградський кар`єр" у жовтні 2015 року банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури передбачало завершення його господарської діяльності закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції і зумовлювало фактичне припинення використання земельної ділянки у його господарській діяльності за цільовим призначенням.

Відповідно до частини 3 статті 62 КУзПБ ні земельна ділянка, яка використовувалася у господарській діяльності ВАТ "Кіровоградський кар`єр" для розміщення кар`єру, ні право постійного користування нею не підлягали включенню до складу ліквідаційної маси банкрута.

ТОВ "Гранторг", яке придбало рухоме та нерухоме майно банкрута у ході його ліквідаційної процедури та за договором купівлі-продажу майна від 04.07.2018 року стало власником комплексу будівель площею 2074,60 кв.м., за чинним земельним законодавством не могло набути право постійного користування земельною ділянкою комунальної власності за кадастровим номером 3510100000:48:400:0001 площею 39,9га.

Також звертаємо Вашу увагу, що організації, які ведуть свою діяльність на земельній ділянці з кадастровим номером 3510100000:48:400:0001 довгі роки не дають спокійно жити мешканцям, а саме порушують всі можливі норми закону, санітарні, будівельні та екологічні норми. Проводячи видобуток і переробку корисних копалин з Сухокліївського родовища, яке розташоване в межах м.Кропивницький та села Соколівське, до помешкань цілодобово летить пил в великій кількості, цілодобово чути постійний і потужний шум від добування та переробки твердих порід, а також дошкуляють надто потужні вибухи. Правоохоронні органи не реагують належним чином на скарги мешканців.

Враховуючи викладене просимо Вас не надавати земельну ділянку за кадастровим номером 3510100000:48:400:0001 у користування будь-яким організаціям. Також просимо Вас сприяти в припиненні користування надрами та земельною ділянкою з кадастровим номером 3510100000:48:400:0001 та повернути її в комунальну власність.

З повагою,
Мешканці та небайдужі громадяни які проживають в територіально адміністративних межах впливу діяльності кар'єру (ВАТ «Кіровоградський кар'єр», ТОВ «Гранторг»).

Відповідь на звернення та інформацію про результати та прийняті рішення просимо надіслати у визначені законодавством терміни

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Станом на 22 вересня петицію підписали 163 особи з 450 необхідних.

Бойко Анатолій Володимирович

14 вересня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: