Змінити дорожню розмітку біля в'їзду(ви'їзду) до прибудинкової території по проспекту Університетському, 33 в 101 мікрорайоні

В'їздом(ви'їздом) до прибудинкової території біля 33 будинку по проспекту Університетському користується половина мешканців 101 го мікрорайону міста Кропивницького, біля даного в'їзду нанесено подвійну суцільну смугу яку за ПДР заборонено перетинати, що незручно для мешканців оскільки для в'їзду(ви'їзду) на ліво необхідно проїхати весь мікрорайон та повернутись для подальшого руху в потрібному напрямі!
Тому пропоную змінити подвійну суцільну смугу на подвійну переривчасту смугу з встановленням необхідних знаків на вищезазначеному в'їзді(ви'їзді) до прибудинкової території

Розглянувши не підтриману петицію щодо зміни дорожньої розмітки біля в'їзду (виїзду) до прибудинкової території житлового будинку по просп. Університетському, 33 в 101 мікрорайоні, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до статтей 6, 9 Закону України «Про дорожній рух» (далі – Закон) організація дорожнього руху на території міста і району згідно з відповідними генеральними планами, проєктами детального планування та забудовою населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху та з екологічно безпечними умовами, у тому числі й експлуатація (утримання) технічних засобів організації дорожнього руху належить до компетенції органів місцевого самоврядування.
Організація дорожнього руху по просп. Університетському здійснюється на основі схеми організації дорожнього руху, затвердженої рішенням міської ради від 06.06.2014 р. № 3163, погодженої відповідними підрозділами Національної поліції.
На даній ділянці горизонтальна дорожня розмітка 1.3 «Подвійна суцільна» нанесена відповідно до вищевказаної схеми, тому заміна розмітки з 1.3, яка поділяє транспортні потоки протилежних напрямків на дорогах, що мають чотири і більше смуг руху, на 1.11, яка поділяє транспортні потоки протилежних або попутних напрямків на ділянках доріг, де перестроювання дозволено лише з однієї смуги, є недоцільною оскільки це може загрожувати безпеці дорожнього руху.
Крім того, згідно з пунктом 3.1 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2021 р. № 1306, зі змінами (далі - Правила), водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26,27 та пункту 28.1 Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привернення уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.

Станом на 19 серпня петицію підписали 5 осіб з 450 необхідних.

Шевцов Сергій Петрович

27 вересня 2021 р.