+ ще 254 громади!

Відкликати звання «Почесний громадянин міста» у Євгена Бахмача

Шановний Андрій Павлович! Від імені небайдужої громадськості міста Кропивницького звертаюсь до Вас із наполегливим проханням (навіть вимогою) відкликати звання Почесного громадянина у голови наглядової ради НВП «Радій» Євгена Бахмача.
Це звання вважається вищим визнанням заслуг перед містом і його жителями. Критерієм надання статусу почесного громадянина міста є, насамперед, оцінка діяльності особи згідно принципу «людина для людини».
Персона Євгена Бахамача є дуже суперечливою з низки причин, зокрема, через його попередній досвід управління міським електротранспортом міста Кіровограда. Тоді компанія Євгена Бахмача ТОВ «ЄТК» орендувала цілісний майновий комплекс у комунального підприємства «Кіровограделектротранс», не сплачуючи за це орендну плату. У період управління його фірмою міським комунальним транспортом за безцінь було розпродано тролейбуси й автобуси, котрі купувалися за кошти платників податків. Усі ці схеми були детально висвітлені у засобах масової інформації.
Відомо, що на НВП «Радій», яким він постійно хизується у публічній площині, наявна проблема із вчасною й повною виплатою заробітних плат простим робітникам.
Про рівень його соціальної відповідальності як бізнесмена також яскраво свідчить ситуація, котра кілька років тому виникла навколо гуртожитку по вулиці Героїв Сталінграда, 13, коли він намагався виселити людей зі своїх осель (або змусити викупити в нього кімнати) і через суд домагався оформлення нерухомості на НВП «Радій».
(https://persha.kr.ua/article/62095-yevgen-bahmach-poobitsyav-zhitelyam-gurtozhitku-novij-rik-bez-svitla/
Звання «Почесний громадянин» передбачає значний внесок особи у розвиток місцевої громади, а отже й кожного з мешканців міста. Натомість підприємство «Радій» Євгена Бахмача неодноразово фігурувало в звітах Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому».

Гучний скандал про ймовірне завдання збитків державі «Радієм» на сотні мільйонів гривень «прославив» Кропивнцький на всю країну. В кабінеті Євгена Бахмача та його підлеглих СБУ під час обшуків вилучили мільйони гривень готівкою.
«У кабінетах керівників НВП “Радій” співробітники СБУ спільно з прокуратурою вилучили фінансову документацію, яка доводить проведення оборудки з привласнення держкоштів», - ішлося в офіційній заяві Служби безпеки України.
Компанії, пов’язані з Євгеном Бахмачем, постійно фігурують у різних кримінальних провадженнях.
Гранітні кар’єри, що працюють на території Кіровоградської області не тільки завдають шкоди навколишньому середовищу, а й мешканцям, котрі проживають поруч. Натомість жодних заходів, які б покращили ситуацію в інтересах людей, не проводиться.
І це далеко не повний список аргументів, котрі свідчать про необхідність перегляду надання статусу «Почесний громадянин» Євгена Бахмача.
Окремо звертаю Вашу увагу, що процедура висунення на здобуття звання «Почесний громадянин» кандидатури й ухвалення рішення щодо неї має бути відкритою.
У 2009-му році, коли Є. Бахмач отримав згаданий статус, містяни так і не почули реальних обґрунтувань щодо надання йому цього звання.
Зважаючи на вищевикладене, прошу Вас, шановний Андрію Павловичу, ініціювати у Кропивницькій міській раді запуск процедури щодо відкликання звання «Почесний громадянин міста» у Євгена Бахмача.
З повагою, представник громади міста Кропивницького Анатолій Бойко.

ІНШІ

Станом на 28 січня петицію підписали 465 осіб з 450 необхідних.

Бойко Анатолій Володимирович

22 грудня 2021 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

3 лютого 2022 р.