Повернути стару ціну за проїзд у маршрутних таксі в Кропивницкому

Пане мер, шановний Андрій Павлович, ціну на маршрутні таксі підвищили до "космічних" 10 гривень, а краще їздити не стало... Після 19 годин вечора в будні дні, а в вихідні взагалі цілий виїхати неможливо, особливо з району Ковалівка... Власники маршрутних таксі не виконають своїх зобов'язань і недотримуються графіку поїздок на маршруті... Як гроші так взяли, притому немало, а як виконувати зобов'язання так нема кому... От і стоять люди по вечорам на морозі і не можуть нікуди доїхати... Вирішить будь ласка пане мер питання дотримання графіку роботи маршрутних таксі... А то забирати останні гроші з бідних людей і нічого не зробити то великий гріх...

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо повернення старої ціни за проїзд у маршрутних таксі в Кропивницькому, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до рішень Виконавчого комітету Кропивницької міської ради
від 09.12.2021 року № 801-807 «Про встановлення граничної вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах», та укладених додаткових угод вартість проїзду складає 10 грн:
- з 13.12.2021 року - для ПП «Паритет сервіс» (маршрути № 77, № 104,
№ 112, № 113);
для ПП «УкрАвтоІнвест» (маршрути № 5, № 8, № 11, № 126);
для КТ «Автолегіон - Варванської Ю.В.» (маршрути № 4, № 55, № 111,
№ 116-а, № 134);
- з 14.12.2021 року - для ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс» (маршрут № 130);
для ФОП Кобченко В.В. (маршрути № 6, № 17);
- з 15.12.2021 року - для ПП «Автобаз-Кіровоград» (маршрут № 14);
- з 20.12.2021 року - для ПП «ОЛІКС» (маршрути № 1-ц, № 3, № 15,
№ 21, № 27, № 44, № 108).
Слід зазначити, що прийняття цих рішень було забезпечено з дотриманням процедур, передбачених статтями 140, 146 Конституції України, статтями 11, 18, підпунктом 2 пункту «а» статті 28, підпунктом 12 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 6, 7, 31 Закону України «Про автомобільний транспорт», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Наказом Міністерства транспорту України від 17.11.2009 року № 1175
«Про затвердження методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» (зі змінами), на підставі економічно обґрунтованих розрахунків підприємств-перевізників, через значне підвищення цін на ринку паливно-мастильних матеріалів, та з метою стабілізації пасажирських перевезень міським громадським транспортом загального користування.
На даний час через дефіцит спостерігається ріст цін на паливно-мастильні матеріали, які є основною складовою тарифу на перевезення.
Отже, підстави для зниження вартості проїзду громадським пасажирським транспортом загального користування відсутні.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 5 грудня петицію підписали 194 особи з 450 необхідних.

Горобець Андрій Анатолійович

1 лютого 2022 р.