Заборона продажу пива та слабоалкогольних напоїв

Прошу відмінити розпорядження начальника кіровоградської обласної військової адміністрації від 16.03.2022 # 155-р, Райковича Андрія, про дозвіл продажу пива та слабоалкогольних напоіїв, із вмістом спирту до 5 %.
На данний час в нашій країні йде війна. Тил нашої країни на собі несе велику відповідальність та обсяг роботи.
Підстави, які були висунуті для такого рішення вважаю недоцільними, так як питання підняття економіки вирішується не через дозвіл продажу алкогольних товарів. А перші ж години дії дозволу файні хлопи змітали з полиць весь товар.
В той час, як потрібно налагоджувати ситеми в області та на містах, а наша поліція та тероборона займатись забезпеченням безпеки мирних мешканців, в них додасться роботи по відлову та виїзду на місця, для заспокоєння дуже буйних "захисників".
Вважаю це рішення не тільки не доцільний, а й аморальним!

Департаментом з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради не підтриману електронну петицію щодо заборони продажу пива та слабоалькогольних напоїв розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України "Про звернення громадян" зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Розпорядженням начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації від 21.03.2022 р. № 165-р "Про визнання розпоряджень начальника обласної військової адміністрації з питань торгівлі алкогольними напоями такими, що втратили чинність" скасовано заборону на продаж алкогольних напоїв.
Згідно зі статтею 15 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" прийняття рішень щодо торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі належить до повноважень військових адміністрацій.

ІНШІ

Станом на 19 серпня петицію підписали 8 осіб з 450 необхідних.

Іоненко Юлія Вікторівна

17 березня 2022 р.