Закриття магазинів та інших центрів скупчення людей під час повітряної тривоги

В зв'язку з подіями 27.06.2022 в м. Кременчуг ( влучання ракети в торговий центр) пропоную: на час повітряної тривоги у м. Кропивницкий припиняти роботу: абсолютно усіх торгових та торгово-розважальних центрів, а також закладів/місць великого скупчення людей. Життя людей найцінніше!

Департаментом з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради (далі-департамент) не підтриману електронну петицію щодо закриття магазинів та торгівельних центрів під час сигналу "Повітряна тривога" розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України "Про звернення громадян" зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 06 липня 2022 року на позачерговому засіданні вирішила, що власники та/або адміністрації закладів з масовим перебуванням людей (торгівельні центри, ринки, об'єкти торгівлі, розважальні заклади та заклади відпочинку, релігійні організації, навчальні та лікувальні заклади та заклади культури та спорту, адміністративні та волонтерські центри, тощо) на час дії сигналу "Повітряна тривога" припиняють роботу та вживають заходів щодо евакуації персоналу і відвідувачів до найближчого укриття.
Дану вимогу спрямовано керівникам закладів.

Станом на 28 вересня петицію підписали 45 осіб з 450 необхідних.

Дяченко Віктор Юрійович

28 червня 2022 р.