Перейменувати вулицю Дворцову на вулицю Сергія Бабкіна

Питання про те, навіщо міняти старі назви вулиць чи міст, демонтувати старі пам’ятники, постійно лунають у обговореннях цієї проблеми. При цьому противники змін апелюють до історії: «таким було наше минуле, тож ми не маємо права його змінювати». Але насправді ця розмова не так стосується минулого, як майбутнього.
Змінити те, що сталося, – поза нашими можливостями. Натомість йдеться про те, що з минулого нам потрібне в майбутньому? Що варто передавати від пращурів до нащадків? Деякі події ми повинні пам’ятати як пересторогу: таке ніколи не має повторитися. Це слід назавжди залишити в минулому. Інші – навпаки, є прикладом, на який варто орієнтуватися, прикладом, який може стати в пригоді наступним поколінням. І саме другі
повинні бути увічнені в назвах вулиць, площ, парків, населених пунктів. Топонімічні назви виступають тут маркером того, що справді важливо для мешканців села, міста чи цілої країни.

Зважаючи на вище викладене, цілком очевидно що назва “Дворцова вулиця” - має колоніальне і штучне походження, не відповідає критеріям та вектору розвитку сучасної України та міста Кропивницький. Також очевидно, що назву свою вулиця Дворцова отримала від імперіалістів, за часів злочинної, кривавої влади, тобто цілковито має підпадати під закони декомунізації!

Натомість я пропоную перейменувати вулицю на честь українського співака - Сергія Бабкіна, з гарними, душевними піснями, відмінною творчістю.

Таким чином, посилаючись на закони України, «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», просимо перейменування вулиці Двоцову на вулицю Сергія Бабкіна.

Мінаєв Д.П.
еternalwanderervirt@gmail.com

Про розгляд звернення
(електронної петиції)

Шановний Дмитре Павловичу!

Розглянувши Ваше звернення (електронну петицію) щодо перейменування вулиці Дворцової на вулицю Сергія Бабкіна, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда, відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», Вашу електронну петицію буде розглянуто як звернення громадян.
На підставі вищезазначеного інформуємо, що питання, викладене у зверненні, буде винесено на розгляд міської топонімічної комісії при виконкомі Кіровоградської міської ради.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Чорна 24 25 70

Мінаєв Д.П.
Еternalwanderervirt@gmail.com

Про розгляд звернення
(електронної петиції)
Шановний Дмитре Павловичу!

В доповнення до раніше наданої відповіді на Ваше звернення (не підтриману електронну петицію) щодо перейменування вулиці Дворцової на вулицю Сергія Бабкіна повідомляємо, що дане питання було розглянуто на засіданні міської топонімічної комісії при виконкомі Кіровоградської міської ради.
Зазначена у Вашому зверненні пропозиція не була підтримана.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Чорна 24 25 70

Станом на 11 серпня петицію підписали 16 осіб з 450 необхідних.

Мінаєв Дмитро Павлович

27 січня 2017 р.