Перенести громадські слухання щодо реконструкції парку Лесі Українки

Вимагаємо перенести громадські слухання щодо реконструкції парку Лесі Українки на той час, коли закінчиться карантин.

Проведення громадських слухань в режимі прямої відеотрансляції суперечить Конституції України, ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, оскільки у громадськості відсутня можливість безпосередньо взяти участь в обговоренні в режимі реального часу, висловити свої пропозиції, зауваження, бачити складений протокол за результатами розгляду і таким чином проконтролювати врахування громадської позиції щодо питання, яке розглядається. Відеотрансляція – це трансляція засобами відео, де не відеоконференція, де учасники в режимі реального часу можуть бути присутні під час заходу і задавати питання безпосередньо. Тобто, в даних громадських слуханнях взагалі не передбачена можливість участі громадян. Громадськість може лише дивитися відео, де обговорення буде відбуватися між розробником документації та архітектором міста.

Станом на 1 грудня петицію підписали 75 осіб з 150 необхідних.

Костак Станіслав Геннадійович

2 квітня 2020 р.