Час міняти вигляд міста, час створити дизайн-код Краматорська

Основне завдання дизайн-коду Краматорська, по прикладу інших українських і європейських міст - створити таке середовище, яке б пов'язувало б між собою забудови міських кварталів, підкресливши їх конфігурацію, просторові зв'язки і логіку наповнення.
Від наявної в місті візуальної анархії і хаоса, в тому числі від миготливих вивісок в різних стилях, архітектурна цінність забудов втрачається, очи людей не відпочивають, і в результаті городяни перестають гуляти по вулицях і проводять дозвілля вдома. Правильний дизайн-код повертає культуру прогулянок містом.

Створення комфортного міського середовища і зменшення візуального шуму повинно проводитися за певними правилами, що регламентують цей процес. Їх розробка і застосування є необхідною умовою для розвитку архітектурно-художнього вигляду міста. Саме таким інструментом є дизайн-код міського середовища, який визначає правила проектування комплексного благоустрою та розміщення елементів благоустрою міського середовища з урахуванням співвідношення їх взаємного розташування, систематизує підхід до формування стилістично єдиної і взаємозалежної середовища, формує єдині вимоги до якісних характеристик елементів благоустрою.
Об'єкти регулювання:
- вивіски, бігборди;
- інформаційні таблички;
- меморіальні дошки;
- вітрини;
- малі архитектурні форми;
- інші візуальні об'єкти міста.

В результаті розробки і втілення дизайн-кода міста:
- покращиться зовнішній вигляд міста, будуть розроблені оптимальні рішення для реклами підприємців, що працюють в міському середовищі;
- буде створено комфорт для пішоходів, що сприймають міське середовище з близької відстані.

Прошу мешканців і депутатів міськради підтримати шлях Краматорська до комфортного, охайного і по-справжньому красивого міста.

Станом на 11 серпня петицію підписали 106 осіб з 250 необхідних.

Черногор Станіслав Анатолійович

29 жовтня 2020 р.