+ ще 222 громади!

В КРАМАТОРСКЕ НЕОБХОДИМО ПОСТРОИТЬ КРЕМАТОРИЙ

город Краматорск стремительно обрастает кладбищами. Похоже ,в скором времени, кладбища вытеснят жилища живых людей . Давно пора задуматься над строительством крематория ,хотя бы при одном из кладбищ , где кремация , по желанию граждан, могла бы уменьшить сложности захоронения для малоимущих , поиска места под могилу, и создать удобства для желающих кремировать своих родственников с целью подзахоронения урны в уже существующие могилы родственников. В цивилизованных странах такая услуга существует давно. Мы же как то отстаем в развитии. Да и черноземы использовать под могилы не рационально , кто нас умными назовет. .

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №480 (В-1514-1-1) «В Краматорске необходимо простроить крематорий»,
розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 03.05.2017 громадянкою Велічко В.В.

Шановна Вікторіє Вікторівно!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" Ваша електронна петиція з питання будівництва крематорію в місті Краматорськ виконкомом міської ради уважно розглянута. Повідомляємо наступне.
Крематорій - спеціальна інженерна споруда з устаткуванням, призначеним для спалювання трун з тілами померлих. Кремація дає можливість зменшити території традиційних поховань. Витрати на будівництво та утримання крематорію, не є меншим від витрат на будівництво та утримання кладовища.
Відповідно до державних санітарних правил і норм «Гігієнічні вимоги щодо облаштування і утримання кладовищ в населених пунктах України» ДСаНПіН 2.2.2.028-99 пункт 4.5. «У містах з населенням більше 1млн. чоловік на ділянках кладовищ слід передбачити території для розміщення крематоріїв і поховання праху в урнах…». В Україні діє 4 крематорію, (м. Києв, м. Одеса, м. Дніпро та м. Харків), де населення перевищує 1 млн.
Враховуючи вищезазначені санітарні правила і норми, будівництво крематорію на території м. Краматорська є недоцільним.

Заступник міського голови
С.О. Боєвський

Петицію підписали 268 осіб з 250 необхідних.

Величко Виктория Викторовна

3 травня 2017 р.