Ремонт подземного перехода на Новом Свете

Здравствуйте. Хочу обратиться к вам с просьбой починить подземный пешеходный переход на Новом Свете (ступеньки и главное - съезд для колясок!). С тех пор,как открыли Сад Бернадского, поток людей увеличился. Но маме с коляской и ребенком просто приходится стоять возле перехода и ждать помощи посторонних. Съезды горбатые,коляска там просто не проходит. Даже по ступенькам съехать не получается. Прошу не остаться равнодушными. Спасибо

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №553 (П-3453-8-1) «Ремонт подземного перехода на Новом Свете», розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 08.08.2017 громадянкою Парамоновою К.М.

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" розглянувши електронну петицію щодо ремонту підземного пішохідного переходу в районі Новий Світ на перетині вул.Конрада Гампера і вул.Центральна, виконком Краматорської міської ради повідомляє наступне.
З метою поліпшення умов користування дорожньо-транспортною інфраструктурою міста мешканцями району Новий Світ та відвідувачами парку культури та відпочинку «Сад Бернацького», на замовлення Управління капітального будівництва та перспективного розвитку міста Краматорської міської ради товариством з обмеженою відповідальністю «УКРТЕХБУДПРОЕКТ» розроблено та затверджено проектну документацію за об’єктом «Капітальний ремонт підземного переходу по вул.Олекси Тихого (перехрестя вул.Конрада Гампера та вул.Центральна)», заявлена кошторисна вартість якого складає 5 444,789 тис.грн.
Реалізація вищезазначеного проекту передбачає зокрема:
1) роботи з демонтажу існуючого опорядження сходів та переходів:
- розбирання та демонтаж старого облицювання стін та стелі (у т.р. штукатурки по цеглі і бетону, облицювання стін з керамічних глазурованих плиток);
- розбирання кам’яних та залізобетонних східців, асфальто- та цементобетонних покриттів, кам’яної кладки простих стін з цегли;
2) роботи з монтажу фасаду, сходів, навісу:
- улаштування залізобетонних стін та перегородок, нових сходових маршів;
- улаштування покриттів східців з керамічних плиток та облицювання стін керамічною та гранітною плиткою;
- установлення поручнів з нержавіючої сталі;
- улаштування підвісних металевих стель системи «Alubest»;
- улаштування навісів з металевого каркасу над сходами;
3) роботи з монтажу щитків, вимикачів, потолочних та настінних світильників люмінісцентного освітлення тощо.
Проект розроблено відповідно до державних будівельних норм, правил, інструкцій і державних стандартів, які забезпечують безпечну експлуатацію об’єкта широкими верствами населення, з урахуванням застосування прогресивних методів організації будівництва з метою забезпечення найменшої його тривалості. Роботи, передбачувані проектом, рекомендовані до виконання в теплу пору року, носять локальний і нетривалий характер.
Реалізація робіт по об’єкту ««Капітальний ремонт підземного переходу по вул.О.Тихого (перехрестя вул.К.Гампера та вул.Центральна)» може бути розпочата після виділення відповідного фінансування.
Візуалізація проектного рішення щодо капітального ремонту підземного переходу надана у 7 семи додатках.

Додаток 1 – «Сходи по вул.К.Гампера, непарна сторона».
Додаток 2 - «Сходи по вул.К.Гампера, парна сторона».
Додаток 3 - «Сходи у напрямку міської лікарні №1».
Додаток 4 - «Сходи по вул.Центральна, непарна сторона».
Додаток 5 - «Сходи по вул.Центральна, парна сторона».
Додаток 6 – «Перехід».
Додаток 7 – «Сходи. Вид зсередини».

Заступник міського голови
С.Р.Фальченко

Петицію підписали 250 осіб з 250 необхідних.

Парамонова Катерина Максимівна

8 серпня 2017 р.