+ ще 204 громади!

Будівництво високої залізничної платформи

Зручні високі платформи (на одному рівні з підлогою вагона, які побудовані з метою зменшення часу посадки та висадки пасажирів) вводилися в експлуатацію на станціях і зупинних пунктах з великим пасажиропотоком та дільницях з напруженим графіком руху поїздів.
Однак на залізничній гілці Ковель-Сарни-Київ таких платформ взагалі не будувалося. А так як в платформі нашого міста останнім часом розпочав зупинятися швидкий потяг Львів-Бахмут, то пропоную міській раді профінансувати будівництво такої платформи в нашому місті.
За приблизними замірами по картах Google можливо збудувати платформу довжиною 384м, що при довжині вагона 25м дозволить вміщати для зупинки 16 вагонів. Водночас при влаштуванні платформи не потрібно буде завозити багато піску для засипки. Так як варто лише збудувати підпірну конструкцію (монолітну або із фундаментних блоків), а для підняття рівня землі варто розрівняти пагорб поруч.
Велике прохання не звертатися із такою пропозицією для співфінансування в Укрзалізницю, бо звідти все одно допомоги не дочекаємося. А всього включити даний об'єкт будівництва в план розвитку Вараської ОТГ, щоб збудувати його принаймі на протязі 3 років (так як сума коштів по приблизних підрахунках може коливатися в районі 5 млн. грн.)

На Вашу петицію «Будівництво високої залізничної платформи», що надійшла на адресу виконавчого комітету Вараської міської ради та зареєстрована за № 66/02-3.36 від 20.01.2020 року, повідомляємо наступне.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, ст. 19 Конституції України.
Окрім того, повідомляємо, що 01.01.2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Відповідно до п. 7 ч. ІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону з дня набрання чинності цим Законом землі державної та комунальної власності в Україні вважаються розмежованими.
Відповідно до п. 4 ч. ІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону у державній власності залишаються:
а) розташовані в межах населених пунктів земельні ділянки:
на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна державної власності;
які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, Національної академії наук України, державних галузевих академій наук;
які належать до земель оборони;
б) земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;
в) землі зон відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи;
г) усі інші землі, розташовані за межами населених пунктів, крім земельних ділянок приватної власності та земельних ділянок, зазначених у підпункті "а" пункту 3 цього розділу.
Вараська міська рада не уповноважена розпоряджатися землями державної власності в межах своєї території.
Відповідно до п. а ст.17 Земельного кодексу України до повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин належить розпорядження землями державної власності в межах, визначених цим Кодексом.
Відповідно до ст.1 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» виконавчу владу в областях і районах, містах Києві та
Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.
Враховуючи викладене вище, повідомляємо Вас про необхідність звернутися із порушеним питанням до регіональної філії «Львівська залізниця» .
Дана відповідь може бути оскаржена до вищестоящого органу та/або до суду.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 120 осіб з 100 необхідних.

Назарець Геннадій Анатолійович

17 січня 2020 р.