+ ще 394 громади!

«Негайно розпочати будівництво у Львові муніципального притулку для безпритульних тварин ,з терміном реалізації проекту до кінця 2021року!»

На території міста Львова мешкають сотні безпритульних собак та котів, що є власністю громади міста. В даний час цими тваринами опікуються на вулицях міста, лікують, стерилізують волонтери та небайдужі жителі Львова. Але багатьом з них після лікування і стерилізації не забезпечується достатній догляд, адже вони повертаються на вулиці, а шанс знайти родину для таких тварин досить низький із-за відсутності спеціалізованого притулку. Живучи на вулиці, безпритульні тварини наражаються на небезпеку бути отруєними, покаліченими або убитими. У м. Львові немає жодного муніципального притулку і це не дивлячись на те, що у 2012 році земля під будівництво притулку виділена. Сил і ресурсів волонтерів на всіх тварин не вистачає. Багато з них змушені залишати не прилаштованих тварин на вулиці. А, як відомо, життя тварин на вулицях міста є коротким і повним небезпеки.
Право по створенню притулків органами місцевого самоврядування прямо закріплено в статті 15 Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Рішення проблеми щодо скорочення чисельності безпритульних тварин повинно базуватися на принципах гуманності та мати системний характер, що передбачає, в тому числі, створення муніципального притулку. Існуючий в місті центр стерилізації не заміняє собою притулок і не займається утриманням собак та котів на постійній основі, навіть тих тварин, які не можуть вижити на вулиці (інвалідів, хронічних хворих, цуценят, кошенят і т.д.).
В цілях реалізації вимог Закону Ухвалою міської ради Львова від 12.07.2012 №1654 було відведено земельну ділянку на вул. Т. Шевченка, 366-а” площею 4,0 га у постійне користування для розміщення притулку для безпритульних тварин. В тому ж році було виділено 700 тис. грн. на розробку проектно-кошториcної документації для будівництва притулку для тварин, що по курсу на 2012 рік становить 87 500 доларів.
До сьогодні притулок для тварин в місті Львові не збудовано і вимоги Закону не реалізовано.
У зв'язку з вище викладеним, вимагаємо невідкладно розпочати будівництво притулку для тварин у Львові з терміном здачі в експлуатацію до кінця 2021р.

04 лютого 2021 року на пленарному засіданні Львівської міської ради депутатами розглянуто проект ухвали про розгляд електронної петиції «Негайно розпочати будівництво у м.Львові муніципального притулку для безпритульних тварин з терміном реалізації проєкту до кінця 2021 року!» За результатами голосування проект ухвали депутатами підтримано.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 529 осіб з 500 необхідних.

БАЙЛО АНДРІАНА ОРЕСТІВНА

18 серпня 2020 р.