МетаПетиція - Зменшення кількості підписантів для міста Лисичанськ до 75-100 людей.

Офіційна кількість підписантів має буте не більше 100 для міст для розгляду офіційними органами влади.
Врахочуючи кількість наявного населення у розмірі 97 251 людей враховуючи досвід інших міст з такою чисельністю населення встановити кількість підписантів необхідних для розгляду петицій у м. Лисичанськ рівною 75 або 100 підписантів.

UPD: оскільки зараз відповіді від міськ ради чесно кажучи надходять з "адалжєнієм" і очевидно якість відповідей знижується, психологічно, мій слуга у міська раді якій відповідає на петицію, знає що не зобов'язаний відповідати але відповідає "просто так".
І нажаль, часто (дуже часто) відповідають невдало, маніпулюють, уводять дискурс в інший бік, або відверто брехають. плюс ще буває що роблять вигляд що не розуміють про що ідеться що принципі дорівнює тому що відповідь не надійшла фактично але формально все "чікі-пукі". Хочу вам сказати що нам формальні відповіді не потрібні. від слова "at all".

Також це підвищує цінність особливої думки людини-підписанти.
Таким чином цінність думки зростає в 5-8 разів.

Також одного разу надійшла відповідить на якусь петицію , що мовляв 88 людей були проти того щоб перейменувати вулицу. Таким чином сама міськ рада вважає що 88 це аргумент.
Тому власне і прийшла до думки щось міжну 75-100 підписантами + досвід інших міст.

Ну і зрозуміло така кількість підписантів, що це дуже реальний threshold (з англ. "поріг", "бар'єр").
Це активизує суспільство і дискусії , таку критичну масу зібрати відносно легше і тут вже якість інша , люди більш engaged... залучені до процесу керування містом.
Якщо в кожній петиції знайдуться 2-10 людей які займаються проблематикою реальними діями, а інші 70-90 людей підтримують і розповсюджують суть дискуції та відповідну інформацію. Це зробить набагато краще для міста.

Ще одна причина по який 500 це погана кількість - це занадтно багато людей щоб об'єднатися. Більшість голосів - вони неякісні, у тому плані що людина не розбирається у питанні і не хоче конкретно за неї братися. Вочевидь мало людей які розбираються в питаннях, тому краще фокус на цих експертах ніж "бутафорські голоси" задля кількості.
Це також створює ілюцію, що нібито є інші 499 людей які будуть активно щось робити для вирішення питання. Бо 499 це дуже багато невже ніхто не знайдеться що вирішити проблему? По факту ми спотерігаємо що ці голоси (при всій повазі до підписантів) - робляться для коллективного ефекту що зменшую вагу одного голосу. Якщо всі роблять задля кількосіть то це неправильний підхід, голоси і підписанти в ідеалі мають розуміти про що ідеться в петиції і в здорових громадах люди не мають голосувати за ті речі в яких вони не розбираються. Неякійсний, поганий голос гірше навіть чим його відсутностість.

Дякую за увагу.

ІНШІ

Станом на 24 листопада петицію підписали 9 осіб з 250 необхідних.

Позднякова Анастасія Олександрівна

12 лютого 2020 р.