Звіт головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні про залучення та використання "благодійних внесків" до БО"Муніципальна лікарняна каса" за 2015-2017рр.

У зв"язку із значним суспільним резонансом заслухати звіт головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич про залучення та використання лікарнею так званих добровільно-примусових "благодійних внесків" в БО"Муніципальна лікарняна каса" за 2015-2017рр. Звіт по ЄДИНІЙ! у місті лікарні провести у Луцькій міськраді за участю депутатів, громадськості , ЗМІ. В ході звіту плануємо отримати відповіді на наступні питання: 1. Хто формує тарифи за обстеження на державних апаратах в лікарні, в той час коли вони закуплені за державні кошти, комуналку і зарплату теж оплачує держава? 2. Скільки коштів і на яких апаратах залучено (окремо по апаратах) 3. Скільки "благодійних внесків" знаходиться в "тіні", адже простий арифметичний розрахунок показує недостачу цих внесків в 2-3 рази щорічно і чи пов"язане це із тим, що до збору цих внесків залучені чоловік головного лікаря Віктор Духневич (за МРТ) і син голови Муніципальної каси Ф.Кошеля Григорій (за УЗД)? 4. Які товари і послуги замовляла оплатити і ставила на баланс Луцька міська лікарня у БО "МЛК". 5. Чому Л.Духневич і Ф.Кошель публічно в ЗМІ обманюють лучан про те, що "благодійні внески" беруть лише на реактиви, що на будівельні роботи ці кошти не йдуть (телеканал ЗІК), в той час коли мільони списані саме на будівельні послуги. В лікарні цих коштів не видно, а от маєтки головного лікаря видно. За ці внески закуповують авто для Кошеля, трактор, мільони гривень витратили на різні не медичні послуги, суми еквівалентні тисячам доларі США витрачені на газети, журнали, квіти, новорічні гірлянди, мобільні телефони тощо. Чи мають це все оплачувати хворі лучани, які і так поставлені на межу виживання? Офіційні документи цих проводок у нас є, вони витребувані по суду. Даної інформації, попри запевнення Л.Духневич і Ф.Кошеля в абсолютній прозорості, на сайтах лікарні і каси немає. Уникають вони і письмових запитів. Наголошую, що відповідно до Статуту і посадових інструкцій за все, що відбувається в лікарні несе персональну відповідальність Лариса Духневич, в т.ч. за "благодійні внески". Вважаю, що з лучан не доцільно брати в цій лікарні "благодійні внески" в таких об"ємах! Також хочемо заслухати коментар Л.Духневич щодо фільму телеканалу ЗІК "Луцька міська лікарня: благодійні внески та невдоволені пацієнти", який спричинив значний суспільний резонанс на всю Україну (є в інтернеті).

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 20 вересня петицію підписали 107 осіб з 300 необхідних.

Глазунов Дмитро Борисович

3 серпня 2018 р.