Перейменувати або назвати одну із вулиць міста Луцька на честь видатного українського письменника Івана Корсака

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, учасники вечора -спогаду "Іван Корсак. Життя продовжується у слові", звертаються до керівництва та депутатів Луцької міської ради вшанувати пам'ять про Івана Корсака назвавши або перейменувавши одну із вулиць міста Луцька - КОРСАК.
Іван Корсак - активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети "Народна трибуна", обраний її редактором сесією Луцької міської ради.
Депутат обласної ради 3-х скликань. Під час його головування в комісії обласної ради з питань культури і духовності доклав зусиль для зміцнення матеріальної бази обласних установ - приміщень обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, художнього музею - відділу Волинського краєзнавчого музею.
В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, 2 з них - перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родиною І.Ф. Корсака запроваджено премію за кращий історичний роман, створений в Україні.

У відповідь на Ваше звернення щодо перейменування однієї з вулиць міста Луцька на честь видатного українського письменника Івана Корсака повідомляємо, що дане звернення буде розглянуте на засіданні комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста.

Петицію підписали 302 особи з 300 необхідних.

Волкова Ольга Михайлівна

23 жовтня 2018 р.