"Зелена хвиля" на Соборності (правильна робота світлофорів)

Скільки часу водій стоїть на світлофорах на пр. Соборності? Здається, цілу вічність. Тільки увімкнулося зелене світло, проїхав пару сотень метрів - і знову чекаєш милості від світлофора.

Не ліпша ситуація і з пішоходами. Стоять пішоходи на переході біля "Салюту", чогось чекають. Автівок немає (всі вони стоять на світловорі на перехрещенні з Воїнів-Інтернаціоналістами), а йти не можна! Пішоходам - червоне. І тільки автівки під.їхали - вмикається зелений.

Фактично їдучи автомобілем по пр. Соборності (не важливо в яку сторону), водій стоїть на кожному світлофорі. Це неправильно. Адже:

1. Погіршується екологічний стан повітря, бо двигуни авто працюють вхолосту;
2. Лучани бідніють, бо дарма витрачається пальне;
3. Луцьк недоотримує прибутку, бо кожен водій і пасажир неефективно використовує свій час, простоючи на світлофорі. Додайте кожну хвилину кожної людини, яка стоїть в штучних корках і просто уявіть, що можна було би зробити за цей час.

Харківський національний автомобільно-дорожній університет ще на початку 2019 року розробив схему дорожнього руху у Луцьку. Одним з розділів цього документу є "зелена хвиля" на проспекті Соборності. Там все розписано, що, де і як потрібно налаштувати.

Тому просимо: відрегулюйте роботу світлофорів на пр. Соборності. Кошти невеликі, а результати - величезні.

У відповідь на Вашу петицію повідомляємо, що в рамках реалізації проекту № РLВU.02.01.00-06-0511/17-00 “Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька” (Програма транскордонного співробітництві Польща-Білорусь-Україна 2014-2020) між КП «Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло» та виконавчим комітетом Луцької міської ради укладений договір на капітальний ремонт світлофорних об’єктів у м. Луцьку. В рамках даного договору передбачено встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу.
Буде встановлено диспетчерський центр, де здійснюватиметься керування системою.
Стане можливим відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами. На основі аналізу транспортних потоків можливо буде внести необхідні корективи в роботу світлофорів.
На просп. Соборності, Відродження та вул. Рівненській у м.Луцьку розміщено по декілька світлофорних об’єктів. Тому після впровадження АСКДР, керування даними світлофорними об’єктами стане можливо синхронізувати, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 306 осіб з 300 необхідних.

Лучик Андрій Олегович

22 серпня 2019 р.