+ ще 204 громади!

Щодо невиконання колективом Управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради своїх прямих обов"язків

Вимагаю негайно провести службове розслідування щодо систематичного невиконання колективом Управління транспорту та зв’язку їхніх прямих посадових обов’язків та можливих корупційних змов з перевізниками.
Повальні скасування маршрутів, відсутність реакції на порушення, ігнорування думки лучан та неможливість комунікації з підрозділом для жителів міста, відсутність будь-яких актуальних новин у відповідному розділі веб-сайту, більше того, наявна там інформація зачасту є неактуальною – свідчать саме про це.
В першу чергу – звернути увагу на ситуацію з маршрутом №23, котрий завдяки одночасній бездіяльності та надмірній креативності очільника управління Степанова перетворився на чисто формально існуючий. При тому, що це єдиний маршрут, що обслуговує 55-й мікрорайон міста, на ньому працює всього один автобус замість зазначених у договорі семи.
Систематично порушувати шляхом випуску на маршрут всього одного автобусу ТОВ "АТП-Луцьк" почало ще тимчасовий договір, про що очільнику та працівникам управління було прекрасно відомо. Проте вони мало того, що не відреагували належним чином, негайно відсторонивши даного недобросовісного перевізника від обслуговування маршруту, так ще й дозволили йому виграти конкурс на перевезення. Як результат - даний перевізник продовжує знущання над населенням міста, до прикладу остання спроба дочекатися маршрутне таксі №23, щоб дістатися з Київського майдану на вул. Карпенка-Карого 03.01.2020 р., завершилася мало того, що безрезультатно, так ще й чеканням понад 50 хвилин. При тому служба 15-80 вперто вказує, що телефонувати потрібно в Управління транспорту та зв'язку, та "не може надати жодної інформації", існує даний маршрут, чи ні. А додзвонитися на жоден номер телефону управління при цьому - неможливо, при тому що день - робочий.
Яким чином, крім корупційних домовленостей, може виграти конкурс перевізник, що хронічно та системно порушує договір? Наголошую - Управління транспорту та зв'язку прекрасно поінформоване про ситуацію з даним маршрутом, більше того, активно обіцяє "невдовзі" розірвати договір з перевізником-неробою та жаліється на те, що "вони кормлять їх обіцянками на не їздять". Але з невідомих причин (взагалі-то очевидних - корупційних) продовжується бездіяльність.
Окремо варто звернути увагу і на те, що даний маршрут вочевидь цілеспрямовано знищується. Маршрут кілька разів змінено, притому всупереч думці лучан, що неодноразово наголошували на неприпустимості таких змін через петиції. Це призводить до значного зниження його рентабельності - як обмеження його спочатку до Центрального ринку, так і зміна з рухом в район ЛПЗ. Необхідно негайно повернути оптимальну схему руху, тобто по вул. Львівській з кінцевою зупинкою біля цукрового заводу.
Про результати розслідуванння – проінформувати громадськість через засоби масової інформації та офіційний сайт Луцької міської ради.
За результатами – розглянути питання доцільності перебування на посадах усіх причетних до неякісного виконання службових обов’язків або застосування до них дисциплінарних стягнень. У разі виявлення корупційних правопорушень - негайно передати матеріали щодо їх вчинення у відповідні правоохоронні органи.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 30 травня петицію підписали 96 осіб з 300 необхідних.

Поляков Олександр Ігорович

15 січня 2020 р.