+ ще 204 громади!

Покарати осіб причетних до руйнування майна на Старому Ринку та перемістити штаб Муніципальної Поліції до села Брище

Старий ринок необхідно реконструювати чи перенести, але в гуманний спосіб, не порушуючи законні права одних лучан заради естетичного задоволення інших. Мініципали в балаклавах на грейдерах, які трощили майно людей посеред ночі діяли як злочинці рекетири, а не як служителі закона.
Прошу покарати осіб причетних до руйнування майна підприємців на Старому Ринку та перемістити штаб Муніципальної Поліції до села Брище.

На Вашу петицію з приводу покарання осіб, причетних до руйнування майна на Старому ринку та переміщення штабу департаменту муніципальної варти до с. Брище повідомляємо.
29.01.2020 прийнято рішення Луцької міської ради від №69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою”.
Відповідно до ч. 1 ст. 73 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” акти ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами* виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території.
Враховуючи те, що станом на 03.02.2020 земельна ділянка не була звільнена від тимчасових споруд та конструкцій, враховуючи відсутність ухвал судів щодо зупинення дії рішення, департаментом муніципальної варти, на підставі п. 5 рішення Луцької міської ради від 29.01.2020 №69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою” 04.02.2020 було розпочато виконання робіт з демонтажу розміщених на ній об’єктів.
З приводу використання грейдерів, звертаємо увагу, що у п. 5 рішення міської ради від 29.01.2020 №69/1 йдеться про проведення демонтажу тимчасових споруд та інших конструкцій, в тому числі і паркану у визначений законом спосіб та метод з забезпеченням відновлення порушеного благоустрою території після проведення демонтажу.
Щодо покарання осіб, причетних до руйнування майна на Старому ринку, повідомляємо, що оцінка дій як працівників департаменту муніципальної варти при проведенні демонтажу, так і підприємців, а також інших осіб, які перешкоджали проведенню демонтажу, має бути надана в рамках кримінальних проваджень, внесених до ЄРДР.
З огляду на те, що департамент муніципальної варти виконує свої повноваження щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади, Правил благоустрою м. Луцька, запобіганню вчинення правопорушення та їх зупинення лише в межах Луцької міської територіальної громади, перенесення їх штабу до с. Брище є недоцільним.

Петицію підписали 307 осіб з 300 необхідних.

Крисюк Максим Антонович

5 лютого 2020 р.