+ ще 204 громади!

Реконструвати Центральний ринок із збереженням його місцезнаходження

1.Якщо говорити про туристичну привабливість Замку Любарта то:
На нагорбі, на якому стоїть Замок Любарта, десятки років не косять 2метрові бурьяни, в тому числі борщівник. Поблизу костелу розриті котловани. Будь який турист приїзжаючи в незнайоме місто, йде скуплятись на ринок і дуже зручно, якщо ринок знаходиться поблизу історичних місць.Зрозуміло, що місцева влада обдурую лучан, а на місці ринку виросте багатоповерхівка, як це було з ринком Привіз.
2.Центральний ринок багатолюдне місце і воно потрібне людям.
3.Новий ринок:
Знаходится в екологічно несприятливій зоні. Навіть занижені до оптових ціни не змусять лучан їхати на край міста, щоб купувати одяг та їжу, пропахші ароматами аміаку. Як житель району ЛПЗ можу стрведжувати, що запахи на Старому ринку — це аромати парфюмів порівняно з тими, які ми змушені вдихати кожного літа. Підприємці, які перейдуть на Новий Ринок зазнають тільки збитків.
3.Недопустимо:
Лишати близко 2000 лучан робочих місць, цим самим бюджет міста коштів.
Руйнуквати майно людей посеред ночі на грейдерах в балаклавах.
Розірвати договів давши 4 дня на переїзд, назвавши людей порушниками законів, коли переїзжати насправді никуди

На Вашу петицію з приводу реконструкції Центрального ринку із збереженням його місцезнаходження повідомляємо.
Для покращення туристичної та інвестиційної привабливості м.Луцька рішенням виконавчого комітету від 18.12.2019 №824-1 оголошено Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку.
Ділянка проектування зазначеного конкурсу розташована в межах Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, вулиці Глушець, Кафедральної та Братковського. В ділянку проектування входить і територія Центрального ринку. І тур конкурсу - з 20.01.2020 по 23.03.2020.
Основним завданням конкурсу є:
- запропонувати архітектурне рішення реконструкції території, прилеглої до Луцького замку;
- розробити схему організації руху (транспорт, пішохід, велосипед);
- розробити схему туристичних маршрутів, врахувати необхідність влаштування під’їздів та стоянки туристичних автобусів;
- розробити схему пішохідних та велосипедних маршрутів;
- врахувати, що ділянка проектування розташована в комплексній охоронній зоні історичного ареалу «Старе місто»: межує з Державним історико - культурним заповідником; на*ділянці проектування розміщенні будівлі, що мають особливий статус (пам’яток); обов’язкове композиційне підпорядкування архітектурно-композиційних елементів головному містобудівному акценту - Луцькому замку;
- врахувати, що проектовані об’єкти можуть бути висотою до 3-х поверхів, включно з мансардними, з обмеженням абсолютної висоти (до гребня даху) до 11,0 м;
- об’єкти, розміщення яких можливе в межах ділянки проектування: ринок з інфраструктурою (доїзди, паркування вантажного та легкового транспорту); ринкова площа, з можливістю проведення сезонної торгівлі та ярмарок; адміністративні споруди міського/обласного значення; учбові заклади; музеї, театри; готелі, ресторани; житлові квартали перемитральної забудови з обов’язковим розміщенням комерційних об’єктів на першому поверсі висотою до 3-х поверхів, включно з мансардними, з обмеженням абсолютної висоти (до грубні даху) до 11,0 м; сквери, громадські простори, місце для проведення історичних фестивалів.
Конкурсанти мають комплексно підійти до вирішення завдання та зберегти багатофункціональність території, не переобтяжуючи міський простір.
За результатами подання конкурсних робіт, буде проведено громадські обговорення цих робіт. Всі пропозиції, побажання, зауваження надані під час громадського обговорення будуть розглянуті.
Крім того, 29.01.2020 прийнято рішення Луцької міської ради від № 69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою”, яке відповідно до ч. 1 ст. 73 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” є обов'язковим для виконання.
Про необхідність звільнення території земельних ділянок, на яких розташований Центральний ринок, добровільне перенесення тимчасових споруд на інше місце торгівлі підприємців з листопада 2019 року було проінформовано через ініціативну групу, що представляє суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на Центральному ринку, на відповідних робочих зустрічах, за допомогою засобів масової інформації, а також через офіційний веб-сайт міської ради.
У міській раді відсутня інформація про те, що територія “Нового ринку” (ТзОВ “Дельта-7”) знаходиться в екологічно несприятливій зоні, яка обмежує або виключає можливість життєдіяльності людини та провадження господарської діяльності в цих умовах.
З приводу використання грейдерів, звертаємо увагу, що у п. 5 рішення міської ради від 29.01.2020 №69/1 йдеться про проведення демонтажу тимчасових споруд та інших конструкцій, в тому числі і паркану у визначений законом спосіб та метод з забезпеченням відновлення порушеного благоустрою території після проведення демонтажу.
Оцінка дій як працівників департаменту муніципальної варти при проведенні демонтажу, так і підприємців, а також інших осіб, які перешкоджали проведенню демонтажу, має бути надана в рамках розслідування кримінальних проваджень.
Додатково інформуємо, що у відповідності до ст. 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень шляхом звернення до суду або до вищестоящого органу.

Петицію підписали 312 осіб з 300 необхідних.

Крисюк Максим Антонович

7 лютого 2020 р.