Про недопущення встановлення торгових павільйонів на вулиці Івана Огієнка (навпроти будинку 2-а/2-б)

Нещодавно Луцькою міськрадою було прийнято рішення розмістити п’ять торгових павільйонів на вулиці Івана Огієнка (навпроти будинку 2-а).
Відповідне рішення ухвалили у середу, 4 березня, під час засідання виконавчого комітету.

Встановлення такого типу споруд не вписується в подібному місці. По суті біля територій університету та меморіалу встановлюється та створюється базар.

Це не є естетично , неприпустимо та функціонально невиправдано.

Крім того, активний трафік і так спричиняє численні дорожньо-транспортні пригоди із травмуванням пішоходів, що неодноразово фіксувалось найближчими камерами. А разом із встановленням торгових точок можна очікувати зріст сумної статистики в кілька разів.

Мало того, торгові коробки псуватимуть загальний архітектурний ансамбль і не вписуватимуться в панораму, що склалася. І це на вулиці, не далеку від центру.

Тому:

Прошу недопустити розміщення МАФів на вулиці Івана Огієнка

На Вашу петицію щодо розміщення п’яти тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на вул. Івана Огієнка повідомляємо, що станом щ даний час такі тимчасові споруди на вул. Івана Огієнка не розміщені, а паспорти прив’язок тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності підприємцем Стадніцьким О.В. не оформлялися.
Враховуючи те, що міською радою замовлений проект на облаштування скверу з влаштуванням освітлення, встановленням вуличних меблів та озеленення на просп. Перемоги (між корпусом історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та житловий будинком на пр-ті Перемоги, 10), підприємцю Стадніцькому О.В. рекомендовано відмовитись від розміщення п’яти тимчасових споруд на вул. Івана Огієнка, оскільки вони будуть дисонувати із сквером, який буде облаштований в майбутньому.

Петицію підписали 337 осіб з 300 необхідних.

Колесниченко Олег Анатолійович

10 березня 2020 р.