ОБЛАШТУВАТИ ВУЛИЦІ МІСТА СИСТЕМОЮ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ

Підґрунтям стрімкого розвитку сучасних систем відеоспостереження у містах України в даний час є наявність в них розвинутої підсистеми «розумної» відеоаналітики, яка в повній мірі адаптована під потреби безпеки та розвитку самого міста і функціонально може вирішувати безліч завдань, зокрема: розвиток транспортної логістики; контроль і управління окремими процесами і об’єктами; аналіз ситуації на дорозі; звукове оповіщення населення;  контроль за неправильним паркуванням, що блокує транспортний потік; в’їзд комерційного вантажного транспорту у заборонені для нього зони в місті; контроль за скупченням людей, транспорту; контроль залишених предметів; підрахунок людей або об’єктів на заданій території; прогноз надзвичайних ситуацій; контроль перетину певної території; розпізнавання осіб, що знаходяться в розшуку; розпізнавання номерних знаків транспортних засобів; відеофіксація порушень ПДР та багато інших.

З ціллю запобігання злочинам, вчасне встановлення і виявлення правопорушників, необхідно на вулицях і площах міста встановити за кошти громади відеонагляд з пультом спостереження в поліції. Це буде сприяти зниженню правопорушень та виявленню і встановленню порушників.

Прошу посприяти у вирішенні наступних питань:
1. Оцінити ситуацію щодо необхідності встановлення системи відеоспостереження на вулицях міста Луцька.
2. Виділити кошти на закупівлю та оснащення вулиць системою відеоспостереження.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Станом на 26 червня петицію підписали 53 особи з 300 необхідних.

Сорокопуд Соломія Миколаївна

2 червня 2020 р.