Провести центральну каналізацію по вулицям мікрорайону Вишків

Мікрорайон Вишків знаходиться всього за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації як централізована каналізація. Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень.
Просимо Луцьку міську раду негайно провести центральну каналізацію по вулицям мікрорайону Вишків, так як це, в першу чергу, БЕЗПЕКОВА складова життя.
Луцьк прагне стати європейським містом, а це напряму залежить від умов проживання лучан.

У відповідь на петицію щодо проведення каналізації на вулицях мікрорайону Вишків повідомляємо, що КП «Луцькводоканал надає послуги водовідведення споживачам, утримує в належному експлуатаційному стані існуючі каналізаційні мережі і Споруди на них, проводить їх реконструкцію, модернізацію та ін.
Будівництво нових мереж водовідведення здійснюється спеціалізованими компаніями за кошти замовників (в т.ч. на умовах співфінансування за наявності затвердженої Програми Луцькою міською радою) у відповідності до розробленої проектно-кошторисної документації.
Для всебічного вивчення даного питання, необхідно звернутися до КП «Луцькводоканал» та надати перелік житлових будинків із зазначенням адрес, які мають бажання користуватися послугою централізованого водовідведення, що дасть можливість орієнтовно визначити кошторисну вартість, термін реалізації та технічні рішення щодо даного Проекту.

Петицію підписали 305 осіб з 300 необхідних.

РОМАНЮК ІВАННА ВОЛОДИМИРІВНА

3 липня 2020 р.