Майданчики для вигулу собак у м. Луцьку

06.08.2014р. виконавчим комітетом Луцької міської ради було прийнято рішення за № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак».
Згідно з п. 2 вказаного рішення було зобов'язано департамент житлово-комунального господарства міської ради при формуванні пропозицій до проекту бюджету міста на 2015 рік передбачити кошти, необхідні для облаштування майданчиків. Проте, майданчики (місця) для вигулу собак до цього часу лишаються необлаштованими (відсутні вказівники, огорожа, урни для сміття тощо).
Наразі, це створює проблеми як для власників собак (адже, згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», вони повинні забезпечити умови утримання тварин які задовольняють їх у рухах, контактах із собі подібними, у природній активності), так і для багатьох мешканців міста, які невдоволені вигулом собак на неогороджених територіях.
У зв’язку із викладеним, прошу вплинути на дану ситуацію щодо виділення коштів та зобов'язати відповідні служби облаштувати майданчики для вигулу собак, які зазначені у додатках 10, 11 (парк імені Лесі Українки), 1, 2 (район ЛПЗ), 3 (район 40-ого кварталу) рішення виконавчого комітету Луцької міської ради за № 457-1 (із змінами від 04.07.2018р. – рішення №404-1).
Адже це забезпечить:
• дотримання вимог Правил утримання тварин у місті Луцьку – власники собак зможуть чітко бачити межі місця де можна вигулювати своїх вихованців;
• безпеку перехожих, що проходять поблизу цих місць;
• належний санітарно-гігієнічний стан території в т.ч. прибережно-захисних смуг;
• комфорт жителів прилеглої території.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 06.08.2014 № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак» та відповідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 04.07.2018 № 404-1 «Про внесення змін до рішення виконкому від 06.08.2014 № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак» було затверджено схеми розміщення майданчиків для вигулу собак в місті Луцьку.
Інформуємо, що у місті вже облаштовано дві локації для вигулу собак - поблизу РАГСу та за Палацом учнівської молоді. Робота по облаштуванню місць вигулу собак буде продовжено відповідно до затверджених схем при наявності коштів на проведення даного виду робіт. Луцькою міською радою спільно з КП "Ласка" проводиться активна робота з пошуку позабюджетних джерел фінансування.

Петицію підписали 315 осіб з 300 необхідних.

Ванюрський Олександр Миколайович

14 квітня 2021 р.