Створити виділені смуги руху для громадського транспорту по пр. Соборності та пр. Відродження

Дуже часто на основних транспортних артеріях міста можна зустріти маршрутку в середній, а то і в лівій смузі руху, водії маршруток намагаються обʼїхати/обігнати один одного і проскочити один поперед одним. Особисто я не бачу необхідності у таких маневрах для великогабаритного і повільного громадського транспорту, адже це сповільнює загальну динаміку руху вулицями міста, створює небезпеку аварійних ситуацій і разом з тим не дає жодних переваг ні пасажирам, ні іншим учасникам дорожнього руху. Хорошим прикладом вирішення схожої проблеми є м.Львів, де праву смугу руху на багатьох вулицях виділили виключно для громадського транспорту.

Пропоную провести експеримент у нашому місті і виділити праву смугу руху по пр. Соборності та/або пр. Відродження для громадського транспорту, заборонивши громадському транспорту виїжджати з цієї смуги, а іншим учасникам руху заїжджати на неї. Це зробить рух даними проспектами більш організованим, безпечним та динамічним.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 26 липня петицію підписали 18 осіб з 300 необхідних.

Слива Вадим Васильович

16 липня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: