+ ще 252 громади!

Про внесення змін до Правил благоустрою

В Україні статус електранспорту ( скутерів, сигвеїв, гіробордів, гіроскутерів і моноколіс), та іншого легкого персонального транспорту не визначений, правила дорожнього руху на них формально не розповсюджуються, що викликає складнощі для поліції під час реєстрації ДТП. Тому вважаю за необхідне це питання вирішити на місцевому рівні, для цього пропоную внести зміни до Правил благоустрою, а саме:

дозволити їздити на самокатах треба ВЕЛОДОРІЖКАМИ зі швидкістю до 20 км/год або ПІШОХІДНИМИ ЗОНАМИ (ТРОТУАРАМИ) до 5 км/год. Водночас пересуватися ПРОЇЖДЖОЮ ЧАСТИНОЮ пропоную заборонити.

Заборонити паркувати самокат на пішохідних переходах, пандусах, велодоріжках і вузьких тротуарах (ширина менша ніж 1,5 метра), перед входом до будівель, аварійних виходів і зон виїзду екстрених служб.

Самокати треба обладнати звуковим сигналом і світловими датчиками повороту, а в темний час доби зобов'язати мати ввімкнену фару чи ліхтар.

Щодо контролю за виконанням цих змін пропоную покласти дані повноваження на муніципальну варту (працівники якої зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та складати відповідні протоколи на осіб, які надають послуги з оренди електротранспорту).

Станом на 29 листопада петицію підписали 32 особи з 300 необхідних.

ВІЛЮК АНДРІЙ Миколайович

4 вересня 2021 р.