+ ще 254 громади!

Луцьк без парканів. Про демонтаж огорож, воріт, ґрат на території міста.

Останніми роками, в різних мікрорайонах Луцька, суб'єктами у сфері благоустрою населеного пункту, самовільно було встановлено низку парканів, воріт, грат, які унеможливлюють піший прохід та автомобільний доїзд до зупинок, магазинів, закладів харчування, побутового обслуговування, соціальної сфери, лікувальних установ. В ряді випадків до багатоквартирних будинків не може доїхати спецтехніка: пожежні автомобілі, карети невідкладної екстренної медицини, сміттєзбирачі.
Відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів" огорожі, ворота, грати належать до малих архітектурних форм.
Правилами благоустрою міста Луцька, затвердженими рішенням Луцької міської ради від 29.07.2009 №44/2 визначено, що пдставою для проведення робіт з встановлення малих архітектурних форм є дозвіл на проведення робіт з благоустрою, виданий в установленому порядку.
Враховуючи зазначене, просимо Луцького міського голову Ігоря Поліщука та членів виконавчого комітету Луцької міської ради, доручити відповідним службам міста провести інвентаризацію всіх огорож, воріт та грат, встановлених без відповідних дозволів і здійснити їх демонтаж в порядку, визначеному чинним законодавством.

Станом на 28 січня петицію підписали 160 осіб з 300 необхідних.

Смолярчук Віктор МИхайлович

13 січня 2022 р.