Зміна схеми руху автобуса 104 «Луцьк - Кульчин»

Сучасна система руху автобусів у села Кульчин і Жидичин є модернізованою радянською схемою 106 маршруту Луцьк (Пугачова) – Кульчин (силікатний завод) 60-их років минулого століття. На сьогодні кінцевою зупинкою маршруту 104 у Луцьку є АС-2. Від «Променя» автобус рухається по Набережній, Д. Галицького, Потебні, Львівській, дублюючи 103 і 107 маршрути з Ківерець. Декому з жителів Кульчина, Жидичина та Вишкова зручно дістатися в район ДПЗ та Львівської, але цей відрізок є непопулярним, а складає майже третину маршруту, що призводить до неефективної трати часу і пального. Оскільки Кульчин входить до Луцької ТГ, немає потреби робити кінцевою зупинкою одну з автостанцій. Вважаємо за доцільне змінити схему руху автобуса 104 з існуючої на «Залізничний вокзал - Кульчин» (як Брище, Липляни). Це дозволить скоротити тривалість маршруту, інтервал руху (на даний момент перерва між рейсами навіть у часи пік складає до 50 хвилин при наявності маршрутів на Озерце та Клепачів) та переглянути тарифи: зараз 7 км. від «Променя» до Жидичина можна доїхати аж за 12 гривень. Для порівняння: проїзд «Промінь» - Гірка Полонка 11 км. коштує 10 гривень і «Промінь» - Брище 16 км. -15 гривень.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 26 червня петицію підписали 43 особи з 300 необхідних.

Висоцький Олександр Леонідович

16 січня 2022 р.