Парк в районі затоки р. Стир на вул. Ковельській

Згідно Генерального плану м. Луцька від 2015 року луг в районі затоки р. Стир відокремлене, як місто для благоустрія і тільки 2 га відведено на будівництво та обслуговування торгово-розважального центру, який не може перевищувати 3 поверхів. Тому звертаюсь до Міської ради розглянути питання про благоустрій цієї території у вигляді парку відпочинку. В наш час це є дуже необхідний крок тому, що на фоні зростаючої кількості жильців в районі вулиці Ковельської та прилеглих територій, де будуються багаточисленні новобудови, в районі Красного абсолютно немає де погуляти, немає жодної спортивної площадки, де діти можуть пограти в футбол, зайнятись фізкультурним вихованням. В районі Красного з маленькою дитиною немає можливості погуляти. А це місце якнайкраще підходить, щоб там був парк відпочинку. Тому прошу лучан підтримати петицію.

Відповідно до Генерального плану розвитку міста Луцька в західній частині міста, а саме райони, які історично називають Красне, Кічкарівка та в районі вул. Ковельська передбачено створення 3-ох зон відпочинку та рекреації: „Гідропарку Гнідавський” в заплаві р. Стир, парк „Омелянівські ставки” та Лугопарк на вул. Набережній.
Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 06.07.2016 № 393-1 “Про затвердження схеми благоустрою спортивно-відпочинкової зони в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка, та річки Стир у місті Луцьку” затверджено схему благоустрою спортивно-відпочинкової зони в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка та річки Стир у місті Луцьку. Департамент житлово-комунального господарства зобов’язано розробити проект благоустрою даної спортивно-відпочинкової зони та погодити його в установленому законом порядку.
Відповідно до затвердженої схеми в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка та річки Стир (на території площею вісім гектарів) заплановано влаштувати комплекс спортивних та дитячих майданчиків, зон відпочинку та встановлення малих архітектурних форм.
У зв’язку із значними площами природних територій та капіталовкладеннями для їх створення і облаштування, роботи будуть здійснюватись поетапно та фінансуватись з різних джерел, основним з яких повинні стати інвестиційні кошти.

Петицію підписали 311 осіб з 300 необхідних.

Хомутінкін Геннадій Валентинович

12 вересня 2016 р.