не будувати в "зеленій зоні" біля 22 школи церкву

Прохання заборонити забудову "зеленої зони" біля школи № 22 , а саме відмінити дозвіл на будівництво церкви, поруч є декілька церкв. Зараз посеред скверу встановлений хрест. Тобто скверу, зелених насаджень не буде! Церква буде майже на території школи, зелені насадження будуть винищені, екологічні показники погіршені, а поруч школа, діти будуть виходити на перерву на вулицю і дихаюти загазованим повітрям! На районі майже не буде зелених насаджень!

Розглянувши електронну петицію з проханням не надавати дозвіл на будівництво церкви на пр-ті Відродження, 32, повідомляємо, що рішенням Луцької міської ради від 21.12.2011 № 17/34 територіальній громаді міста Луцька в особі Луцької міської ради (управління освіти Луцької міської ради) надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пр-ті Відродження, 32 для обслуговування навчального закладу (загальноосвітньої школи № 22).
Окрім того, згідно Генерального плану міста, вищевказана територія є зеленою зоною загального користування, у зв’язку з чим управлінням містобудування та архітектури Луцької міської ради та комунальним підприємством «Парки та сквери міста Луцька» підготовлено проект рішення міської ради про надання даній території статусу скверу, яке буде виноситись на розгляд чергової сесії Луцької міської ради, що відбудеться 26.10.2016.
Додатково повідомляємо, що управлінням містобудування та архітектури Луцької міської ради не розглядалось питання щодо погодження проектних пропозицій та видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво культових споруд на пр-ті Відродження, 32.

Петицію підписали 346 осіб з 300 необхідних.

Кондатюк Світлана Володимиівна

30 вересня 2016 р.