Заборона будівництва в межах Журавлиного болота (центральний парк ім. Лесі Українки)

Наше місто завжди славилось чистотою та затишком. Але це було раніше. В теперішній час, з приходом сучасних чиновників місто Луцьк перетворилося в загальну будівельну площадку. Всім лучанам відоме місце Журавлиного болота, яке знаходиться біля центрального входу в парк імені Лесі Українки справа. Згідно Генерального плану м. Луцьк, прийнятого в 2015 році, на цьому місці розташовується зона зелених насаджень загального користування. Стало відомо, що цю ділянку збираються забудувати, завдяки певним махінаціям з боку чиновників Луцької міської ради, декількома багатоповерхівками, які знищать сучасний ансамбль архітектури і, можливо, центральний парк перестане існувати в тому форматі, в якому ми його бачимо сьогодні. І треба сказати, що центральний парк - це одне з небагатьох місць, де лучани можуть відпочити в зеленій зоні. Підтримайте цю петицію в знак протесту забудови зеленої зони м. Луцька в ділянці Журавлиного болота.

Відповідно до рішення міської ради від 31.03.2014 № 57/30 «Про затвердження плану зонування міста Луцька» управлінню містобудування та архітектури разом з управлінням капітального будівництва було доручено організувати розробку детального плану району вулиць Глушець-Паркова.
Даний детальний план розроблено Волинською філією ДП УДНДІПМ «Діпромісто» ім.. Ю.М. Білоконя, який було винесено на розгляд архітектурно-містобудівної ради.
Відповідно до протоколу №4 від 25.10.2016 року засідання ради вирішено доопрацювати даний детальний план із врахуванням зауважень та будівельних норм і правил, та повторно винести на розгляд архітектурно-містобудівної ради.
Інформація щодо проекту детального плану району вулиці Глушець – Паркова буде розміщена на сайті міської ради в розділі «Оголошення» та в приміщенні Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Петицію підписали 355 осіб з 300 необхідних.

Хомутінкін Геннадій Валентинович

27 жовтня 2016 р.