Створення якісних умов перевезення в маршрутках

Досить дивною склалася ситуація в місті Луцьку з маршрутками. Незважаючи на заперечення жителів міста, міська влада все-таки планує підняти вартість проїзду. За чутками вартість буде становити 5 грн.( таку ціну вимагають перевізники, хоча їхні маршрути є набагато коротші ніж маршрути у місті Львові, де вартість проїзду 4 грн., а тому і собівартість проїзду є меншою). Інше питання - це якість надання послуг з перевезення: холодні маршрутки взимку та "сауни" влітку, перегони водіїв маршруток та створення небезпечних для життя ситуацій. Питання чи повинні ми платити за неякісний сервіс?! Крім того, хто взагалі контролює чи співпадають суми показані в податкових звітностях перевізників, з яких сплачуються податки з реально отриманими коштами?! Та чому ж міська влада не надасть іншим бажаючим здійснювати перевезення пасажирів, а лише віддає маршрути "вигідним" перевізниками, які на сьогодні диктують ціни на проїзд?! Тому пропоную міській владі здійснити контроль за якістю надання послуг щодо перевезення в місті Луцьку, а саме: перевіряти технічний стан маршруток, які виходять на рейс; забезпечити щоденний огляд водіїв маршруток на відповідність допустимості їх керування транспортним засобом; впровадити систему обліку пасажиропотоку (шляхом запровадження електронних квитків чи іншим способом, який дозволить порахувати прибутки власників маршруток); встановити інформаційних табло та інших систем, які дозволять відслідковувати місце перебування транспортного засобу; оголосити відкритий конкурс для бажаючих надавати послуги по перевезенню, та надати громадськості можливості слідкувати за ходом проведення конкурсу.

Повідомляємо, що у відповідності до затвердженого рішення виконавчого комітету міської ради від 21.02.2014 №87-1 “Порядку здійснення контролю за виконанням умов договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у м.Луцьку”, управлінням транспорту та зв'язку періодично проводиться рейдові перевірки щодо роботи автобусів на лінії в межах виконання умов договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом. За результатами перевірок складаються відповідні акти та виноситься приписи про усунення порушень.
До складу конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника для роботи на маршрутах міста входять представники відповідних органів місцевого самоврядування, Укртрансбезпеки та громадських організацій. При цьому кількість представників громадських організацій становить не менше, як 50% загальної кількості.
Що стосується перевірки технічного стану автобусів, то ця функція покладена на управління Укртрансбезпеки у Волинській області.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 371 особа з 300 необхідних.

Уманець Вікторія Володимирівна

5 січня 2017 р.