Дозволити КП «Ласка» без перешкод здійснювати свою господарську діяльність у інших містах України

Я знаю роботу КП «Ласка» із середини, ми (небайдужі до вирішення проблеми з безпритульними тваринами з різних куточків України) приїздили до цього підприємства аби повчитися і організувати подібне в наших містах. Мені особисто вдалося це, в моєму місті Ірпінь. Я знаю як не просто працювати в даній сфері – завжди не вистачає коштів, емоційно налаштовані люди, які не хочуть розібратися, що проблема безпритульних тварин – ГЛОБАЛЬНА. Якщо КП «Ласка» не їздитиме на відлов тварин у інші міста – воно не вирішить проблему з безпритульними тваринами у Луцьку. Забравши з вулиць одних тварин, на їхнє місце з сусідніх міст приходять інші, часом з небезпечними захворюваннями. Саме тому треба працювати комплексно в усій області, по можливості і в сусідніх областях. Вакцинувати, стерилізувати тварин. Крім того, якщо цих тварин не забрати з вулиць і не стерилізувати, коли настає період собачих весіль – їх безжально отруюють. Тому КП «Ласка» робить великомасштабну роботу – захищаючи населення і рятуючи життя тваринам.
Прошу не перешкоджати КП «Ласка» здійснювати відлов у інших містах. Тварини відловлені у інших містах повертаються назад, і не лягають на плечі Луцька, тварини, які повертаються вакциновані та стерилізовані, що захищає людей від хвороб, які передаються від тварин – зоонозів, та перешкоджає розповсюдження інфекцій у містах, зокрема в місті Луцьку. Зароблені кошти на відлові тварин дають можливість комунальному підприємстві розвиватися і доглядати тварин, які відловлені у Луцьку і живуть на території КП «Ласка» до знаходження їх власника, тому що у Луцьку практично усі тварини не повертаються на попереднє місце проживання. З 5 тисяч безпритульних тварин у м. Луцьку лишилось 425. Ми пишаємось, що беремо приклад з роботи такого підприємства, як КП «Ласка». Це підприємство врятувало не одне людське життя і не одне життя тварин. Знаю це, бо бачила на власні очі. Прошу усіх хто навчався зі мною, проживаючи з КП «Ласка» не один день, хто знає роботу підприємства і навіть ті, хто хоч раз там був долучитися до петиції. Якщо перешкодити КП «Ласка» робити свою роботу наслідки можуть бути катастрофічні, навіть чиясь смерть… До співпраці з КП «Ласка», неподалік Луцька, у м. Ківерці помер 4-й річний хлопчик від сказу. КП «Ласка» допомогло зупинити епідемію, і спалаху сказу не було. Життя і безпека людей у Ваших руках. Зупинка роботи діяльності даного підприємства – рівноцінна убивству. Дозволимо спеціалістам – КП «Ласка» повністю вирішити проблему безпритульних тварин гуманним способом, захищаючи мешканців від небезпек.

Повідомляємо, що КП «Ласка» відловлює тварин з інших міст, стерилізує, вакцинує та
повертає усіх, окрім тих тварин, які визначені договором, у те місто з якого
вони були привезені. Ця робота захищає мешканців від розповсюдження
хвороб, зокрема зоонозів, не лише у тих містах у яких перебувають
тварини, а й лучан, оскільки тварини мають здатність мігрувати. Дана
робота сприяє зменшенню захворюваності людей. Міста, які знаходяться
поблизу міста Луцька обслуговуються першочергово, завдяки цьому КП
«Ласка» вдалося зупини спалахи сказу і не допустити його поширення у
Луцьку.
Також повідомляємо, що Луцька міська рада не має повноважень
втручатися в господарську роботу комунального підприємства і позбавляти
його фінансових надходжень, оскільки воно є самостійним об’єктом
господарювання. Згідно ст. 19 п. 1 Господарського кодексу України
суб'єкти господарювання мають право без обмежень самостійно
здійснювати господарську діяльність, що не суперечить законодавству, а
також згідно ст. 23 п. 4 - Незаконне втручання органів та посадових осіб
місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів
господарювання забороняється.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 321 особа з 300 необхідних.

Мурга Ірина Василівна

21 березня 2017 р.