Нещодавно у багатьох засобах масової інформації почали поширювати новину про можливе підняття ціни на проїзд у громадському маршрутному транспорті міста до дев’яти гривень. Так, зі слів керівника Асоціації перевізників, економічно виправданий тариф – це 9 грн. 20 коп.

Перевізники вимагають, щоб Львівська міська рада переглянула тарифи до 1 грудня. Інакше вони або скоротять маршрути, або обмежать графік до 20.00.
Вважаємо, що таке різке підняття цін на проїзд у громадському транспорті є неприпустимим та безпідставним.

Враховуючи суспільний інтерес та важливість питання і задля уникнення напруги у суспільстві та невдоволення громади міста, ініціюю петицію щодо недоцільності підняття вартості за проїзд пасажирів у міському громадському транспорті без обґрунтування тарифу перевезень, покращення якості та графіку обслуговування маршрутів, а також введення електронного квитка.

Впевненні, що цю ініціативу підтримують тисячі львів’ян. Мешканці вважають, що якість та зручність перевезень не відповідає ціні за проїзд, яку чиновники Львівської міської ради, а також приватні перевізники пропонують підвищити. Варто нагадати, що перед попереднім підняттям ціни на проїзд приватні перевізники обіцяли покращити якість перевезення, проте цього не відбулося до сьогодні!

20 грудня 2018 року на пленарному засіданні Львівської міської ради депутатами розглянуто проект ухвали про розгляд електронної петиції "Щодо недопущення підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті міста Львова без суттєвого покращення якості". За результатами голосування проект ухвали депутатами не підтримано.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 536 осіб з 500 необхідних.

Телішевський Ігор Зіновійович

14 листопада 2018 р.