Генплан Львова – стратегія міста для львів’ян

Система автостоянок і багатоповерхових паркінгів навколо історичного центру, ідеально курсуючий громадський транспорт, трамвайні колії в Лисиничах, Рясне, розширена мережа тролейбусних ліній, ландшафтно-рекреаційні території і зелені насадження у кожному кварталі, достатня кількість місць у дошкільний навчальних закладах, нові школи, інноваційний сміттєперебний завод, метро, хордові магістралі, 15 пожежних станцій, – це все є Львів, відповідно до Генерального плану, затвердженого ухвалою ЛМР у 2010році.
Станом на 2019 рік, через хаотично відкориговані детальні плани територій з грандіозними новобудовами на місцях рекреаційних, промислових, освітніх та бізнес зон - чинний Генплан м. Львова втратив реалістичність.
Саме розроблення місцевих правил забудови могли б надати розуміння міського розвитку усім львів’янам. Житлове будівництво і території придатні під житлову забудову у місті розвиваються не відповідно до Генплану, а у відповідності до наявності вільних земельних ділянок, незалежно від цільового призначення, стану інженерних мереж, наявності соціальної інфраструктури та транспортного сполучення.
Далекоглядне, міцне та витривале місто для майбутніх поколінь з якісною міською структурою та широкою різноманітністю, як центр економічної активності, науки , досліджень, креативних індустрій та інновацій, це те місто яке хоче бачити кожен львів’янин може існувати лише при наявності актуального стратегічного документу у сфері містобудування.

Вимоги:

• Прийняття ухвали ЛМР, щодо коригування генерального плану міста Львова.
• Виділити кошти на початок робіт по опрацюванню генерального плану міста у 2019році.
• В процесі коригування генерального плану міста Львова створювати вузькопрофільні експертні робочі групи за участі мешканців міста, міжнародних експертів, депутатів та чиновників.

20 червня 2019 року депутатами на пленарному засіданні Львівської міської ради розглянуто проект ухвали № 5186 про розгляд електронної петиції “Генплан Львова – стратегія міста для львів’ян“. За результатами розгляду проект ухвали депутатами підтримано.

Петицію підписали 508 осіб з 500 необхідних.

Беньо Володимир Богданович

11 квітня 2019 р.