Заборонити закупівлю громадського транспорту для Львова без кондиціонерів

Я показало дослідження проведене громадськими активістами та журналістами, температура в транспорті Львова перебуває поза межами здорового глузду та комфорту. За проведеними дослідженнями, в літню пору температура в громадському транспорті сягає позначок від 35 до 40+ градусів.

Львівські автобуси та маршрутки перетворились на справжнє пекло. Постійні скарги пасажирів на те, що комусь немає чим дихати, а комусь дує, а також жахливі запахи від розпарених людських тіл в переповнених трамваях, тролейбусах чи автобусах зробили неможливим пересування львів'ян та гостей міста в громадському транспорті.

З метою збереження здоров'я пасажирів та забезпечення їх комфорту пропоную заборонити закупівлю нових транспортних засобів для міста Львова, якщо в них відсутня встановлена заводська система кондиціонування та опалення.

Також пропоную ввести знижувальний коефіцієнт вартості проїзду для транспорту в якому відсутнє опалення в зимовий період чи кондиціонування в літній. Та затвердити нормативні показники температури в транспортному засобі для кожної пори року, в разі відхилення від яких застосовувати знижувальний коефіцієнт для всіх ТЗ.

19 вересня 2019 депутати Львівської міської ради підтримали дану електронну петицію.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 561 особа з 500 необхідних.

Маринюк Андрій Любомирович

25 червня 2019 р.