Петиція щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру на місці існуючої старої забудови по вул. Сахарова, 52

Львів є унікальним містом, де поєднано архітектурні стилі вісьмох століть. Львів ніколи не боявся нових, свіжих рішень та поєднань старого і нового. Саме цей факт і робить його Львовом.
В районі перехрестя вулиць Сахарова – Кн. Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район. Його спорудження дасть можливість розміститися бізнесу в просторій, світлій та комфортній будівлі з підземним паркінгом, що створить простір для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Параметри висоти новобудови залишаться практично в тих самих межах, що не призведе до незручностей та особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості. Новий офісний центр гармонійно увійде в існуючу архітектурну композицію і стане окрасою вищевказаного перехрестя.
«Будинок Терлецького» по вул. Сахарова, 52 був практично повністю перебудований під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, були встановлені металопластикові вікна, вежа теж була перебудована, надбудовано поверх, а від старої будівлі залишився в кращому випадку хіба що фундамент. Внаслідок цих «покращень» будівля вже не є жодною історичною чи культурною цінністю. Це – звичайна пост-радянська споруда, яка не є і не може бути пам’яткою архітектури та не внесена до жодних реєстрів будівель, що мають культурну або історичну цінність, так як не відповідає критеріям пам’ятки. А численні пости, які поширюються в Інтернеті щодо необхідності збереження будівлі 1907 року побудови, яка на даний час аж ніяк не нагадує будівлю в первинному стані, не відповідають дійсності та спотворюють обставини реальної цінності будівлі в історичному та культурному сенсі.
Відтак, просимо всіх небайдужих і прогресивних мешканців Львова підтримати дану петицію щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру на місці старої будівлі по вул. Сахарова, 52.

19 вересня 2019, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали дану електронну петицію

Петицію підписали 563 особи з 500 необхідних.

ЖБАДИНСЬКИЙ ВАСИЛЬ ОРЕСТОВИЧ

29 липня 2019 р.