Будівництво нової дороги між Пасічною та Винниками

Впродовж останніх років Львів та приміські населені пункти (Винники, Брюховичі та інші) активно розбудовуються. Львівщина - друга за темпами будівництва житлових об'єктів в Україні, активніше ведеться будівництво лише у Київській області.

Міська інфраструктура Львова не справляється з транспортним навантаженням, що постійно зростає. Порівняльний аналіз досліджень 2014 та 2019 років показав тенденцію до зростання усіх показників наявності авто у сім'ї. Якщо в 2014 році цей показник становив 48% сімей, що мають в користуванні власне авто, то вже в 2019 він становить 56%. І якщо сьогодні продовжувати будувати житло та не почати розвивати дорожню мережу, то через кілька років місто просто зупиниться.

У Львові, гіпотетично, можна всіх мешканців «пересадити» на громадський транспорт, однак якісний доїзд до міста з приміських поселень, перехоплюючі паркувальні майданчики, міські вузлові автостанції та транспортні розв'язки на в'їздах до міста таки необхідно будувати.

Враховуючи вище сказане, просимо депутатський корпус у бюджеті Львова на 2020 рік передбачити кошти на початок будівництва дорожньої інфраструктури, що розвантажить перехрестя Личаківська-Пасічна та полегшить транспортне сполучення між Личаковом, Пасічною та Винниками.

20 лютого 2020 року на пленарному засіданні Львівської міської ради депутатами розглянуто проект ухвали про розгляд електронної петиції «Будівництво нової дороги між Пасічною та Винниками». За результатами голосування проект ухвали депутатами підтримано.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 531 особа з 500 необхідних.

Карп'як Анастасія Орестівна

22 листопада 2019 р.