Досі вода з криниць? Львів’яни вимагають каналізувати Білогорщу

Вже 40 років мікрорайон Білогорща є частиною Львова. Десятки років мешканці чекають здійснення обіцянки представників влади про проведення каналізації. Білогорщани змушені користуватись септиками та вигрібними ямами. Єдиний спосіб мати воду – це качати її з криниць чи бурувати скважини. Отримана вода є поверхневою і, часто, не придатною до вживання.

Останні роки через засухи і розростання масиву – криниці всихають. Проведення каналізування і водопостачання стає питанням задоволення найнеобхідніших базових потреб людей.

Гроші витрачають, гроші зникають, каналізації нема.

На сьогодні витрачено мільйон гривень на виготовлення документації з прокладання інженерних мереж. Мешканці чують сотні обіцянок влади. Гроші закладають, а потім - з незрозумілих причин - кошти з рахунку зникають. Роботи не починаються.

З кожним роком вартість проведення каналізації зростає. Нема каналізації - не ведеться ремонт доріг та бокових вулиць, тротуару та зупинок громадського транспорту.

З напряму села Зимна Вода планують провести дорогу, яка зробить Білогорщу транзитом для потоку машин. Все це нагадує ситуацію колапсу для мешканців мікрорайону.

Вимагаємо від Львівської міської ради каналізувати Білогорщу у 2020 році та дбати про базовий рівень життя усіх львів’ян.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 5 липня петицію підписали 511 осіб з 500 необхідних.

Кузьма Наталія Йосипівна

25 листопада 2019 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

12 лютого 2020 р.