Інформування населення про заборону і відповідальність за куріння в громадських місцях

На данний момент існує проблема куріння на територіях навчальних закладів, закладів охорони здоров'я на дитячих майданчиках та у інших місцях. Не зважаючи на пряму заборону закону перехожі громадяни курять у вищезазначених місцях цим завдають непоправну шкоду школярам, студентам, дітям та іншим оточуючим. Це завдає негативний вплив їхньому здоров'ю про що деякі навіть і не усвідомлюють.
Згідно із Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення»Забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів:

1) у ліфтах і таксофонах;
2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
4) на дитячих майданчиках;
5) у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;
6) у під’їздах житлових будинків;
7) у підземних переходах;
8) у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
9) у приміщеннях закладів ресторанного господарства;
10) у приміщеннях об’єктів культурного призначення;
11) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
12) на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.
А також адміністративна відповідальність за статтею 175-1 КУпАП. Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях що передбачає штраф за це
Проте існування лише такої заборони не призводить до зменшення випадків такого правопорушення, тому пропонується встановити таблички, з інформуванням громадян про щкідливий вплив тютюнових виробів, заборону куріння та про відповідальність за це згідно із законом, біля вищезазначених місць

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 2 червня петицію підписали 89 осіб з 500 необхідних.

ГОЛИК ДЕНИС БОГДАНОВИЧ

27 листопада 2019 р.