Закупити двосекційні тролейбуси ("гармошки")

У жовтні 2019 року депутати Львівської міської ради погодили підписання договору про наміри взяти кредит 50 млн євро для закупівлі 100 тролейбусів із автономним ходом та ремонту контактної мережі.
На мою думку, вирішення проблеми неякісного громадського транспорту не має полягати лише у закупівлі великої кількості нового рухомого складу. Можливо, варто було б купити, наприклад, 50 "гармошок", ніж 100 звичайних тролейбусів. Таким чином, на особливо популярних маршрутах (наприклад, №22 і №25) можливо буде повністю замінити рухомий склад на більш комфортні двосекційні тролейбуси. Так, місто планує прокладати нові тролейбусні лінії на які треба буде випускати рухомий склад, але, насамперед, влада повинна забезпечити комфорт на існуючих маршрутах. Крім того, у Львові є певні проблеми з кількістю водіїв. Тобто, найняти 100 нових водіїв буде складно й нові тролейбуси будуть стояти під парканом у депо.
Прикладом міста, вулицями якого успішно курсують двосекційні тролейбуси, є Братислава (Словаччина). Там їздять комфортні тролейбуси Škoda 25Tr Irisbus. Звичайно, було б ідеально, щоб місто підтримувало власного виробника, однак на першому місці має бути висока якість перевезення.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 7 липня петицію підписали 46 осіб з 500 необхідних.

БЕРЕЗЮК ДАНИЛО ОЛЕГОВИЧ

19 грудня 2019 р.