Будівництво та розвиток соціальної інфраструктури мікрорайону «Автовокзал» (вул.Стрийська, №99а, 111б, 111в, 111г, 115, 115в; вул.К. Мікльоша, 5, 7, 9, 11, 13, 15)

На протязі останніх п’яти років досить швидкими темпами розбудовується вул.Стрийська, вул.К. Мікльоша, мікрорайон «Автовокзал» (вул.Стрийська, №99а, 111б, 111в, 111г, 115, 115в; вул.К. Мікльоша, 5, 7, 9, 11, 13, 15)
Великих масштабів набуває будівництво нових будинків, житлових комплексів без створення якісної соціальної інфраструктури, що включає дошкільні заклади (дитячі садочки), школи, поліклініки, комерційні площі та інші необхідні об'єкти. У мікрорайоні «Автовокзал» бракує фізкультурно-оздоровчих, спортивних, розвиваючих установ, скверів, занедбаний Парк Архангела Михаїла, не передбачені парковки, мало дитячих майданчиків.
Кількість новобудов у даному мікрорайоні зростає, відповідно кількість мешканців продовжує збільшуватись з кожним днем, а державних шкіл та дошкільних закладів (дитячих садків), поліклініки та інших необхідних об'єктів немає.
Дороги, в розумінні "дорога" немає, від зупинки «Автовокзал» вздовж вул.Вернадського немає освітлення, тротуар відсутній, йдучи по проїжджій частині - величезний ризик бути збитим автомобілем.
Здебільшого у новобудовах проживають молоді сім`ї з маленькими дітьми дошкільного/шкільного віку, для яких школи і дошкільні заклади (дитячі садочки), поліклініка в пішій доступності, дійсно необхідність.
Під час зведення нових будинків, комплексів будуються комерційні приміщення для приватних садочків, проте не кожна сім’я має фінансову змогу віддати дитину на повний день у приватний дитячий садочок.
Найближчі державні школи та дошкільні заклади (дитячі садочки) переповнені, у школах планують вводити другу зміну. У дошкільних закладах (дитячих садочках) черги розписані на кілька років вперед.
Кожна дитина має право на безкоштовну та якісну освіту. Проте, переповнені групи та класи створюють велике навантаження для дітей. У групі з 40 осіб дитина не може зосередиться на навчанні, перебуває в постійному стресі, не може отримати відповідної уваги та знань.
Розбудовувати якісну соціальну інфраструктуру поки ніхто не поспішає.
Будівництвом та розвитком соціальної інфраструктури міста повинна опікуватися місяцева влада та забудовники, так як частину коштів на це дають забудовники, коли сплачують пайову участь.
Для збереження доступності освіти та отримання компетентної медичної допомоги необхідно будівництво нової школи, дошкільного закладу (дитячий садок) та поліклініки в районі вул.Стрийська, №99а, 111б, 111в, 111г, 115, 115в; вул.К. Мікльоша, 5, 7, 9, 11, 13, 15:
- просимо, вирішити питання щодо будівництва нових навчальних та медичних закладів державної власності – дошкільного закладу (дитячого садка), школи, поліклініки;
- розробити стратегію реалізації даного проекту, використовуючи кошти бюджету міста, з державного бюджету та залучити до пайової участі забудовників мікрорайону.
Просимо Вас звернути увагу на соціально важливий об'єкт і зробити його доступним для дорослих та дітей нашого мікрорайону!

ОСВІТА

Станом на 2 червня петицію підписали 517 осіб з 500 необхідних.

ГОРБАТЮК КАТЕРИНА АНАТОЛІЇВНА

17 лютого 2020 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

12 червня 2020 р.