Встановити фандомати - автомати для прийому пластикових пляшок.

Львів – європейське місто, яке кожного року приймає тисячі туристів та гостей з інших країн. Місто повинне розвиватися та брати приклад ї європейських країни.
У багатьох країнах Європи та світу на вулицях в місцях масового скупчення людей можна зустріти фандомати. Це автомати, які обмінюють пластикові та інші пляшки, наприклад, алюмінієві, на гроші або спеціальні чеки, за які можна купити, приміром, корм для тварин або пакети для собак.
Їхня назва походить від німецького слова «Pfand» – «застава». Розумний приймальний контейнер визначає вагу і об'єм тари, а сканер здатний розпізнавати 30000 штрих-кодів і дозволяє точно ідентифікувати об'єкт. Обладнаний системою «мікроклімат», автомат підтримує стабільну температуру і вологість для безперебійної роботи апарату.
Схема роботи фандомату доволі проста:
автомат отримує пластикову (або скляну чи металеву) пляшку через приймальне кругле вікно;
сканує обсяг, вагу і матеріал тари;
автомат відправляє пляшку в мішок зберігання;
видає відповідну суму грошей за тару, знижку на придбання різних товарів тощо.
Таким чином люди матимуть стимул сортувати сміття та обмінювати пляшки на гроші. Це дуже потрібна ініціатива, яка заохочує людей до розумного збору і використання пластику та покращення екологічного стану міста.

Станом на 4 червня петицію підписали 321 особа з 500 необхідних.

ГРИШКО ЛЮДМИЛА ВОЛОДИМИРІВНА

14 травня 2020 р.

До кінця збору підписів залишилось: