Влаштувати заїзди до житлового комплексу на вул. Героїв УПА, 73В та демонтувати встановлені обмежувальні конструкції

Житловий комплекс на вул. Героїв УПА, 73В (територія колишнього заводу "Кінескоп") складається з 9-ти будинків (4-ох 15-поверхових та 5-ох 10- поверхових), налічує майже 450 квартир, а також паркінг на 130 паркомісць.

Будинки збудовані з граничними показниками щодо щільності та використання території, поруч розташовані численні комерційні багатоповерхові будинки (офісні приміщення), є велике автомобільне та пішохідне навантаження, а в майбутньому передбачене будівництво торгово-розважального комплексу та бізнес-центру.

Влаштування 6-ти заїздів до вищезгаданого комплексу житлових будинків передбачене детальним планом території у районі вул. Антоновича, вул. Кульпарківської, вул. Героїв УПА, затвердженим рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 28.09.2018 №1058, та має відбуватись з врахуванням затвердженої містобудівної документації на дану територію.

Містобудівними умовами та обмеженнями забудови земельної ділянки на вул. Героїв УПА, 73 від 26.10.2015 №192 передбачено влаштувати заїзди до житлового комплексу як з боку вул.Антоновича (4), так і з боку вул. Героїв УПА (2).

Станом на сьогодні функціонує лише один (!!!) з них - фактично протизаконний, оскільки, погоджений міською комісією з безпеки руху лівий поворот виїзду на перехресті вул. Героїв УПА - Кульпарківська досі не означений відповідними дорожніми знаками.

На сьогодні біля ЖК заблоковані транспортні комунікації, в тому числі, для машин швидкої медичної допомоги, рятувальників, поліції, аварійних служб.

Мешканці житлового комплексу, більшість з яких молоді сім'ї з дітьми, потребують безпечного, регульованого, комфортного транспортного та пішохідного сполучення з магістральними вулицями, зупинками громадського транспорту, закладами дошкільної освіти та школами.

Проєктовані проїзди:

1. Вул. Антоновича, 138, 140, біля будівлі (приватна власність), розміщена СТО та стоянка автомобілів:
Проїзд закритий огорожею та брамою.
Земельна ділянка перебуває у комунальній власності. Підприємство до 2010 року орендувало її частину, договір оренди не продовжувався, а орендна плата не справлялась впродовж 9 років.
12.11.2019 року видане розпорядження голови Франківської районної адміністрації про демонтаж конструкції (30 днів). Однак, представники підприємства жодних дій щодо демонтажу незаконної конструкції не вжито.
26.11.2019 року мешканці нашого будинку демонтували незаконну конструкцію (паркан) та надали доступ службі газу до проїзду та врізки в мережі на Антоновича. Франківською районною адміністрацією складений акт про демонтаж конструкції. 30.12.209 року представники підприємства відбудувало незаконну огорожу та знову закрили проїзд. Таким чином, відбулось самозахоплення земельної ділянки та повторне незаконне встановлення конструкції, яка перекриває проїзд. ОСББ "Кінескоп" з цього приводу звернулось до прокуратури.

Так само закриті проїзди на вул. Антоновича та вул. Героїв УПА:

2. Антоновича 128 (0,0488 га, приватна власність). Поруч самовільно зайнята земельна ділянка без дозвільних документів на користування (проїзд);

3. Проїзд, передбачений при будівництві торгово-офісного центру;

4. Антоновича, 102 (0,107 га) проїзд закритий приватним шлагбаумом;

5. Орендарі/власники комерційних споруд, прилеглих до Героїв УПА (шлагбауми).

Станом на 9 липня петицію підписали 509 осіб з 500 необхідних.

Сагайдак Сергій Васильович

19 травня 2020 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

9 липня 2020 р.