Дозвіл партнерських родів у м.Львів

Дорогі громадяни.
Прошу звернути увагу на права проділь, та дозволити партнерські пологи у пологових будинках м.Львів
Згідно з інструкцією організації профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах затвердженної МОЗ України від 10.05.2007 №234 п. 2.6. Медичний персонал акушерського стаціонару дозволяє присутність партнера не більше 2 осіб (чоловіка, членів родини, близьких) на пологах відповідно до порядку, затвердженого головним лікарем ЗОЗ з урахуванням бажання роділлі. Додаткове медичне обстеження родичів не проводиться. Присутність членів родини за наявності в них туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання в акушерському стаціонарі не допускається. Особи, присутні при пологах, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті.
Але не зважаючи на вище вказані норми законодавства, пологові будинки м.Львів забороняють проведення партнерських пологів, що в свою чергу є порушенням прав.
Жодних рекомендацій що до заборони проведення партнерських пологів, від МОЗ чи ВООЗ нема.
На прохання пояснити якими законодавчими нормами керуються пологові будинки, ясної відповіді отримано не було, лише загальні фрази. Алміністрація пологових будинків зовсім не реагує!
А також навіть при пом’якшені карантину, партнерські пологи не дозволили!
Прошу підтримати петицію.
Дякую.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Станом на 9 липня петицію підписали 367 осіб з 500 необхідних.

Ульянець Олександр Олександрович

17 червня 2020 р.

До кінця збору підписів залишилось: